16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολοκληρωμένες λύσεις για ένα “έξυπνο” σπίτι από το ΓΕΡΜΑΝΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τεχνολογία εξελίσσεται μέρα με τη μέρα με πολύ γρήγορους ρυθμούς και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, με τα smartphones και τα tablets να αποτελούν εργαλεία με τα οποία εργαζόμαστε, αλλά και διασκεδάζουμε. Η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει να μετατρέψουμε ακόμα περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας σε “έξυπνους”, όπως ο χώρος που κατοικούμε, μετατρέποντάς τον σε ένα “έξυπνο” σπίτι.

Το “έξυπνο” σπίτι ή αλλιώς το smart home, έχει να κάνει με τη διασύνδεση συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει στο σπίτι μας, οι οποίες προσφέρουν λύσεις και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, με το χειρισμό τους να γίνεται εξ αποστάσεως, μέσα από το smartphone ή το tablet μας. Αποκτώντας τον έλεγχο σε ένα τέτοιο οικοσύστημα, τα οφέλη είναι πολλαπλά, με την άνεση, την ευκολία, την ασφάλεια και τη εξοικονόμηση χρημάτων να είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα «έξυπνο» σπίτι.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να οργανώσουμε σωστά το smart home μας, είναι να έχουμε γρήγορο και σταθερό Wi-Fi, ώστε να συνδέονται ταυτόχρονα όλες οι έξυπνες συσκευές που θα επιλέξουμε. Είναι γεγονός πως τη μεγαλύτερη ποικιλία έξυπνων οικιακών συσκευών θα την βρούμε στο ΓΕΡΜΑΝΟ σε προσιτές τιμές και σύμφωνα με αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του καθενός. Επιπλέον, έχουμε στο πλευρό μας εξειδικευμένους συμβούλους, τους Tech Experts, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη μελέτη του χώρου μας, την εγκατάσταση, τη ρύθμιση, αλλά και τη συνδεσιμότητα των συσκευών, έτσι όλα να γίνουν σωστά και να μην υπάρχουν προβλήματα τόσο στη διασύνδεση όσο και στη λειτουργία των συσκευών.

Τα προνόμια ενός smart home
Άνεση

Από τα σημαντικότερα προνόμια όταν βρισκόμαστε σε ένα smart home είναι η άνεση και η ευκολία με την οποία πραγματοποιούμε διάφορες ενέργειες. Σε αυτές περιλαμβάνονται για παράδειγμα το να κατεβάσουμε τα ρολά, να ανοίξουμε τα φώτα στο δωμάτιο που βρισκόμαστε, να αυξομειώσουμε την ένταση της μουσικής, να ρυθμίσουμε το θερμοστάτη αλλά και να σκουπίσουμε το δάπεδο με τη σκούπα ρομπότ. Όλα αυτά μπορούμε να τα ελέγξουμε από την οθόνη του smartphone ή του tablet μας, λόγω των αυτοματισμών του έξυπνου σπιτιού, – ελέγχοντας με ένα απλό πάτημα όλες τις συσκευές μας. Μπορούμε επίσης, να έχουμε έτοιμο τον καφέ μας τη στιγμή που ξυπνάμε με ένα απλό κλικ στην οθόνη των συσκευών μας, κάνοντας κάθε ενέργεια μια απλή διαδικασία.

Ασφάλεια

Εξίσου σημαντική είναι η ασφάλεια του χώρου μας. Έτσι, για να μείνει ένα έξυπνο σπίτι θωρακισμένο εσωτερικά και εξωτερικά, υπάρχουν οι κάμερες οι οποίες καταγράφουν συνεχώς και μπορούν να μας ενημερώνουν για ενδεχόμενη παραβίαση του χώρου μας ακόμα και αν δε βρισκόμαστε εκεί, με τη χρήση ειδοποιήσεων στο smartphone ή το tablet μας, ενημερώνοντάς μας για ασυνήθιστη κίνηση εντός ή περιμετρικά του χώρου.

Επιπλέον, αισθητήρες, συναγερμοί, κουδούνια με κάμερα και μνήμη, κλειδαριές, ένα προηγμένο θυροτηλέφωνο, αλλά και ο ανιχνευτής καπνού, είναι μια πολύ καλή εγγύηση για την προστασία του χώρου αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται σε αυτό. Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να ενημερωθούμε για την ύπαρξη καπνού μέσω του σχετικού αισθητήρα, τη στιγμή κάποιος δικός μας άνθρωποςβρίσκεται στο σπίτι και κοιμάται, με συνέπεια να μην αντιληφθεί έγκαιρα το ζήτημα και να κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα, πέραν της ενδεχόμενης καταστροφής του ίδιου του χώρου.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Τι πιο ικανοποιητικό από το να έχουμε ένα σύγχρονο και έξυπνο σπίτι, και να εξοικονομούμε χρήματα από αυτό, μιας και η οικονομία ξεκινάει από το σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει με έξυπνους θερμοστάτες, έξυπνα πολύπριζα, ασύρματους διακόπτες και μια μεγάλη γκάμα συσκευών που θα μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε την ενέργεια που καταναλώνουμε, μειώνοντας τα έξοδά μας. Επιπλέον, με τις smart home λύσεις, μπορούμε να απολαμβάνουμε στο χώρο μας περισσότερες ανέσεις, μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε την κατανάλωση χρημάτων, χρόνου και ενέργειας, με μερικά απλά πατήματα στην οθόνη των συσκευών μας.

Για παράδειγμα, μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια έξυπνη πρίζα και να ελέγχουμε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτήν, σχετικά με το πότε και ποιές θα ενεργοποιούνται, ενώ μπορούμε να προγραμματίσουμε και την αυτόματη ενεργοποίησή τους. Η έξυπνη πρίζα θα συνδέεται με το οικιακό WiFi δίκτυο και μπορούμε να την ελέγχουμε απομακρυσμένα, έτσι ώστε να έχουμε μαγειρεμένο το φαγητό μας με το που μπούμε σπίτι από τη δουλειά, ή να ενεργοποιήσουμε το κλιματιστικό στη θερμοκρασία που θέλουμε, εξοικονομώντας χρόνο, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό.

Το να έχουμε ένα smart home δεν είναι πια ένα μελλοντικό πλάνο στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά το παρόν, μιας και είναι ήδη εδώ και είναι πραγματικότητα. Οι έξυπνες οικιακές συσκευές εμφανίζουν μεγάλη δυναμική, προσφέρονται στο ευρύ κοινό, σε προσιτές τιμές και με ευρεία γκάμα για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και άμεση, σε κάθε μας ενέργεια. Η μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών που μπορούμε να βρούμε στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλάζουν την καθημερινότητά μας μετατρέποντας το χώρο μας σε ένα χώρο που ανήκει τεχνολογικά στο μέλλον, αλλά βρίσκεται στο παρόν και πραγματικά στα χέρια μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό