21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το ηλεκτρικό Weltmeister Maven Concept δείχνει πολλά υποσχόμενο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Weltmeister είναι μια κινέζικη εταιρία, που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2018, η μάρκα κυκλοφόρησε το πρώτο της μοντέλο, το EX5, ένα SUV, ενώ αργότερα εντάχθηκε στην γκάμα της έναν μεγαλύτερο SUV.

Σήμερα, η Weltmeister μας δείχνει το Maven Concept, το οποίο είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό sedan, σε μορφή πρωτοτύπου. Η έκδοση παραγωγής του αναμένεται το 2021, με την εταιρία να ανακοινώνει μόνο ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου θα αγγίζει τα 800 χλμ., στον κύκλο NEDC. Επιπλέον, το τετράθυρο coupe αμάξωμα έχει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,23, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι η κατανάλωση του ανέρχεται σε μόλις 14 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Το Maven Concept διαθέτει λογισμικό και hardware για αυτόνομη οδήγηση επίπεδου 3 και χάρη στην τεχνολογία V2X, μπορεί να “επικοινωνήσει” τόσο με άλλα αυτοκίνητα, όσο και με υποδομές. Προς το παρόν, η Weltmeister δεν έχει σκοπό να φέρει το αυτοκίνητο στην Ευρώπη, καθώς πέρυσι η εταιρία κατάφερε να πουλήσει λίγο περισσότερα από 15.500 αυτοκίνητα στην Κίνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό