21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το ανανεωμένο VW Golf είναι σχεδόν έτοιμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί τα SUVs να έχουν σαρώσει τα πάντα αλλά αυτοκίνητα σαν το Golf της Volkswagen είναι πάντα μια σταθερή αξία με μεγάλο ειδικό βάρος.

Έτσι στις αρχές του 2024, όπου και συμπληρώνεται μισός αιώνας από την παρουσίαση του αρχέτυπου Golf που σχεδίασε ο Giugiaro και έσωσε στην κυριολεξία τη VW, η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχής της τρέχουσας 8ης γενιάς του.

Με βάση της teaser εικόνες, που έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, οι πιο σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στη μάσκα με μια φωτεινή μπάρα LED να συνδέει τους προβολείς, παραπέμποντας και στα ηλεκτρικά της μάρκας. Ταυτόχρονα θα τροποποιηθούν ελαφρώς και οι προφυλακτήρες, καθώς και ο σχεδιασμένος στα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό οι μηχανικοί της Volkswagen θα προσπαθήσουν να διορθώσουν όσα δεν άρεσαν σε όσους απέκτησαν το τελευταίο Golf. Έτσι θα επαναφέρουν τους φυσικούς διακόπτες μιας και οι αφής γενικά -συρόμενοι και μη- δεν άρεσαν σε κανένα.

Όπως δεν άρεσε η αργή ταχύτητα απόκρισης του συστήματος infotainment καθώς και το πολύπλοκο μενού του.

Φυσικά δεν θα λείπουν τα νέα χρώματα για αμάξωμα και εσωτερικό, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στα συστήματα πρόωσης. Οι σύνολο των 1.000 (110 ίπποι) και των 1.500 κυβικών (130 και 150 ίπποι) θα συνεχίσουν όπως και τα μεγαλύτερα δίλιτρα βενζίνης και πετρελαίου.

Η plug-in υβριδική έκδοση αναμένεται να αναβαθμιστεί με τον 1.5 TSI να αντικαθιστά τον βετεράνο πια 1.4 αλλά και την αυτονομία, χάρη στη νέα μπαταρία των περίπου 20,0 kWh, να προσεγγίζει τα 100 χιλιόμετρα.

Αυτό που αναμένεται είναι μια συλλεκτική έκδοση, λόγω της συμπλήρωσης των 50 χρόνων παρουσίας του VW Golf στην αυτοκινητοβιομηχανία. Κάτι που άλλωστε η γερμανική εταιρεία έκανε και στο παρελθόν σε ανάλογες επετείους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό