21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι αλλάζει από την 1η Ιουνίου 2021 στον αποθηκευτικό χώρο

Ειδήσεις Ελλάδα

H Google προχωρά σε σημαντικές αλλαγές σχετικά με την αποθήκευση φωτογραφιών στο Google Photos αλλά και με την χρέωση της εταιρείας για την υπηρεσία. Είναι πλέον επίσημο ότι η δωρεάν παροχή της υπηρεσίας του Google Photos που επέτρεπε στους χρήστες να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους σε έναν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης θα σταματήσει να παρέχεται χωρίς χρέωση από την 1η Ιουνίου.

Οι επικείμενες αλλαγές αφορούν κυρίως στα άτομα που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα υψηλής ποιότητας φωτογραφιών και βίντεο στο cloud της Google. Επί πολλά χρόνια, επιτρεπόταν στους χρήστες να αποθηκεύουν φωτογραφίες και βίντεο στο Google Photos. Η μόνη προϋπόθεση ήταν οι φωτογραφίες να ήταν σε ανάλυση μέχρι 16MP και τα βίντεο 1080p. Ο αποθηκευτικός χώρος που είχαν στη διαθεσιμότητα τους οι χρήστες οριζόταν στα 15GB.

Από την 1η Ιουνίου αμφότερες οι λειτουργίες αποθήκευσης για την κανονική ή την υψηλή ποιότητα φωτογραφιών και βίντεο θα συμπεριλαμβάνουν τα αρχεία σας εντός του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου των 15GB. Εν συνεχεία, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις συνδρομές των προγραμμάτων Google One.

Ωστόσο, οι κάτοχοι των συσκευών Pixel θα μπορούν να απολαύσουν τη δυνατότητα της αποθήκευσης φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ποιότητας, δίχως να μειώνεται το όριο των 15GB μετά την 1η Ιουνίου.

Επιπλέον, η Google θα διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα από λογαριασμούς που δεν είναι ενεργοί τα τελευταία δύο χρόνια ενώ θα μπορείτε να διατηρήσετε δωρεάν τα αρχεία που έχετε αποθηκεύσει μέχρι την 1η Ιουνίου στο cloud της Google.

Μία πρόσθετη αλλαγή αφορά στη μετονομασία του χώρου των αρχείων υψηλής ποιότητας, ο οποίος θα ονομάζεται πλέον Storage Saver.

Παράλληλα, η εταιρεία θα προβάλλει πόσος υπολειπόμενος αποθηκευτικός χώρος σας απομένει. Για να βρείτε την ένδειξη:

Μεταβείτε στο Google PhotosΠατήστε την εικόνα του προφίλ σας πάνω δεξιά.Επιλέξτε το Account storage.Τέλος, το Manage Storage.

Ταυτόχρονα, θα σας εμφανίζεται στην ίδια οθόνη ο αριθμός των αρχείων που ενδεχομένως να μην χρειάζεστε, είτε επειδή πρόκειται για θολές φωτογραφίες είτε για ανεπιθύμητα στιγμιότυπα οθόνης. Μάλιστα, εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως το εργαλείο Google Photos διαγράφει αυτόματα τα διπλότυπα αρχεία, διατηρώντας μόνο ένα αντίγραφο. Κατά αυτό τον τρόπο εξοικονομείται ο αποθηκευτικός σας χώρος.

Τέλος, σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν είναι εφικτή η μετατροπή μίας φωτογραφίας ή ενός βίντεο από κανονική σε υψηλή ποιότητα, τότε μεταβείτε photos.google.com/settings, επιλέξτε το Recover storage για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που θέλετε.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Google]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό