21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Την Τετάρτη η ενημέρωση για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την αποστολή ανθρωπιστικού αλλά και αμυντικού υλικού στην Ουκρανία θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Με επιστολή του στον πρόεδρο Βουλής Κώστα Τασούλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και τα πολιτικά κόμματα για την αποστολή ανθρωπιστικού αλλά και αμυντικού υλικού στη δοκιμαζόμενη από τη ρωσική εισβολή Ουκρανία. Η ενημέρωση αυτή θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί» γνωστοποίησε ο κ. Οικονόμου.

Όπως σημείωσε «οι αποστολές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο απόφασης του ΚΥΣΕΑ και της ξεκάθαρης θέσης που πήρε η κυβέρνηση υπέρ του αμυνόμενου στο πόλεμο αυτό».

«Κανένα κενό στην Άμυνα με την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία»

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντάσσεται και η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την αντικατάσταση παλιών ανατολικογερμανικών τεθωρακισμένων που διαθέτει ο ελληνικός στρατός με νεότερα γερμανικής κατασκευής και την παράδοση – αμέσως μετά – των παλιών στην Ουκρανία»

Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, η αποστολή των παλιών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία θα γίνεται αφού παραληφθούν από τη Γερμανία τα νεότερα και πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα που θα τα αντικαταστήσουν. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε «δεν δημιουργείται απολύτως κανένα κενό στην Άμυνα της χώρας».

Όπως σημείωσε, είναι «τελείως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί όσων πιστεύουν ότι θα υπάρξει κάποιο κενό στην Άμυνα των νησιών, ισχυρισμοί που προβάλλονται από τον ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πρόσφατα δεν είχε καν καταλήξει αν η Άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός».

«Σε εγρήγορση έναντι οιασδήποτε πιθανής τουρκικής πρόκλησης»

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως η Αθήνα βρίσκεται σε εγρήγορση έναντι οιασδήποτε πιθανής τουρκικής πρόκλησης στο Αιγαίο.

«Αντιδρούμε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση απέναντι σε όλες τις προκλήσεις, δεν πρόκειται να μπούμε σε έναν ανταγωνισμό έντασης, είναι σαφές πως οι σύμμαχοι και εταίροι μας καταδικάζουν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας» επανέλαβε

Πρόσθεσε ακόμη πως η Ελλάδα πάντα προσπαθεί να κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως η Άγκυρα επέλεξε να εκπροσωπηθεί σε επίπεδο υφυπουργού στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Θεσσαλονίκη, στις 10 Ιουνίου. 

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό