15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε Κύπρο-Ελλάδα ευρωβουλευτές της Εξεταστικής για Pegasus και άλλα λογισμικά παρακολούθησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ομάδα ευρωβουλευτών θα μεταβεί στην Κύπρο και την Ελλάδα από 1-4 Νοεμβρίου, για να ερευνήσει την ανάπτυξη και τη χρήση λογισμικών παρακολουθήσεων, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην Κύπρο (1 – 2 Νοεμβρίου), η αντιπροσωπεία της Εξεταστικής Επιτροπής για το Pegasus και άλλα λογισμικά παρακολούθησης («PEGA») θα συναντηθεί με την υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, νομικούς εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ΜΚΟ και δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα μεταβούν στην Ελλάδα (2 – 4 Νοεμβρίου), όπου θα συνομιλήσουν με μέλη της Βουλής των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, καθώς και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους ΜΚΟ, δημοσιογράφους, στελέχη ανεξάρτητων αρχών και άλλους σχετιζόμενους φορείς.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό