19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σχεδόν έτοιμη η νέα BMW X3

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εξέλιξη της νέας BMW X3 πλησιάζει στο τέλος της καθώς η γερμανική εταιρία τοποθετεί τις τελευταίες πινελιές στα συστήματα ελέγχου και υποβοήθησης οδήγησης στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Miramas της Ν. Γαλλίας. Η 4η γενιά του δημοφιλέστατου Sports Activity Vehicle θα παρουσιαστεί σε μερικές εβδομάδες με θερμικούς κινητήρες υψηλής απόδοσης και αποδοτικότητας αλλά και ένα προηγμένο, plug-in υβριδική κινητήριο σύνολο ενώ οι μηχανικοί εξέλιξης και δοκιμών εξασφαλίζουν με τις εξαντλητικές δοκιμασίες που υποβάλλουν το νέο μοντέλο ότι όλες οι εκδόσεις θα συμπεριφέρονται ακριβώς όπως πρέπει να συμπεριφέρεται μία BMW ανεξαρτήτως συνθηκών και σεναρίου. Η συντονισμένη λειτουργικότητα όλων των αυτοματοποιημένων συστημάτων της νέας X3 δε, συνεισφέρει σε μία αρμονική εμπειρία χρήσης.

Οι μηχανικοί κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων στο Miramas για να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα συνεχίσει την επιτυχημένη ιστορία του μεσαίου crossover της BMW. Διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της νέας X3 στο ασφάλτινο οβάλ όπου δοκιμάζεται η ευστάθεια, το σλάλομ με τις συνεχόμενες αλλαγές κατεύθυνσης, τις στροφές αλλά και σε εκτός δρόμου διαδρομές με διαφορετικές επιφάνειες. Αυτό το διεξοδικό πρόγραμμα δοκιμών επιτρέπει την καλύτερη δυνατή ανάλυση της διαμήκους και εγκάρσιας επιτάχυνσης, της λειτουργίας της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και του συστήματος πέδησης ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή βελτιστοποίηση. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά αλλά και η αποδοτικότητα της νέας BMW X3 επωφελούνται από την ευφυή, ελαφριά κατασκευή και την προηγμένη αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) που δεν υπερβαίνει το 0.27 και θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία.

Συγκριτικά με τον προκάτοχο της, η νέα BMW X3 επωφελείται από μεγαλύτερα μετατρόχια και μειωμένη αεροδυναμική άνωση στον πίσω άξονα ενώ η ακαμψία του αμαξώματος και η στοχευμένες βελτιώσεις στην κινηματική και την ελαστο-κινηματική και στους δύο άξονες σε συνδυασμό με μία αύξηση της τάξης του 19% στην γωνία caster των εμπρός τροχών εξασφαλίζουν αισθητά βελτιωμένη κατευθυντικότητα. Το πιο άμεσο τιμόνι και οι εκτενώς τροποποιημένες αντιστρεπτικές ράβδοι βελτιώνουν δραστικά την δυναμική του οχήματος χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα κύλισης και την άνεση ενώ η (προαιρετική) ενεργή ανάρτηση με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ χαρίζουν έναν επιπλέον βαθμό παραμετροποίησης με μεγάλο εύρος και υψηλή ακρίβεια.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον τομέα της τεχνολογίας. Η νέα BMW X3 εξοπλίζεται με την τελευταία εκδοχή του συστήματος iDrive της γερμανικής μάρκας, το οποίο με την σειρά του βασίζεται στο BMW Operating System 9 και περιλαμβάνει το iDrive Controller. Εκτός αυτού, οι πελάτες θα απολαμβάνουν τα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης που είναι σημαντικά αναβαθμισμένα σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά ενώ με τον πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, η X3 ξεκάθαρα υπερβαίνει τις απαιτήσεις του Euro NCAP και αυτό θα φανεί και στην πράξη όταν έρθει η ώρα. Η εξαιρετική λειτουργικότητα όλων των συστημάτων υποβοήθησης βασίζεται στην υπερσύγχρονη τεχνολογία αισθητήρων, λογισμικού, επεξεργαστή και δικτύου. Αξιοσημείωτα συστήματα της νέας BMW X3 είναι το Active Lane Change Assistant και το Parking & Manoeuvre Assistant, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει τους ελιγμούς από το εξωτερικό του οχήματος μέσω ενός smartphone.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό