17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σφοδρές επικρίσεις για τον ιδιοκτήτη της Μαν. Σίτι μετά τη συνάντηση με Άσαντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, σεΐχης Μανσούρ, επικρίθηκε σφοδρά από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας και σύμμαχο του Πούτιν, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Άσαντ επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, για να συναντήσει μια σειρά από πρόσωπα με επιρροή, συμπεριλαμβανομένου του Μανσούρ.

Οι δύο άνδρες φωτογραφήθηκαν αγκαλιασμένοι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία θεωρήθηκε ότι βοηθά στην «υπονόμευση της προοπτικής διαρκούς ειρήνης στη Συρία».

Εκπρόσωπος του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO), δήλωσε: «Είναι ακλόνητη πεποίθηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι -ελλείψει αλλαγής συμπεριφοράς από το συριακό καθεστώς- η ενίσχυση των δεσμών υπονομεύει την προοπτική μιας διαρκούς και χωρίς αποκλεισμούς ειρήνης στη Συρία».

Ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Πανκομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη Ρωσία, αμφισβήτησε εάν ο Μανσούρ είναι «κατάλληλο και κατάλληλο άτομο για να έχει ποδοσφαιρικό σύλλογο», στον απόηχο της συνάντησής του με τον Άσαντ.

Ο Μπράιαντ είπε επίσης ότι θα ήταν «καλό να δούμε την πλάτη» του ιδιοκτήτη της Σίτι, ο οποίος ολοκλήρωσε την εξαγορά του συλλόγου το 2008, επισημαίνοντας παράλληλα τους δεσμούς μεταξύ του Άσαντ και του Ρώσου Προέδρου Πούτιν.

«Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι;», είπε στην Telegraph. «Υπήρξε μια μορφή βάρβαρης, συνεχιζόμενης δολοφονίας σε εξέλιξη στη Συρία, την οποία διευθύνει από κοινού ο Άσαντ, και τώρα ο Πούτιν κάνει ακριβώς το ίδιο σε έναν βάρβαρο πόλεμο επιθετικότητας κατά της αθώας κυρίαρχης Ουκρανίας. Και κάποιοι άνθρωποι θέλουν να συναντηθούν με τους “νταήδες”;».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό