17.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολη η συνύπαρξη με Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανυπέρβλητα χαρακτηρίζει τα εμπόδια συμβίωσης με την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της τάσης 6+6 (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος).

Σκληρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος από την πλευρά των ομιλητών με ευθείες βολές κατά Κασσελακη που αφορούν τόσο τις πολιτικές επιλογές του όσο και τις διαφωνίες πάνω σε ζητήματα ύφους και ήθους.

Ωστόσο, ανακοινώσεις δεν αναμένεται να υπάρξουν εντός της ημέρας

«Να φύγουμε τώρα» ζητά ο Τζανακόπουλος

ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην παρέμβασή του ζήτησε να αποχωρήσουν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στις παρεμβάσεις τους συμφώνησαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά όμως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υφυπουργός Μερόπη Τζούφη τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση της συνείδησή της και το τι θα πουν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώην βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Αιχμηρή ήταν η εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου: «Καλύτερος ο δύσβατος δρόμος παρά να σε ρουφήξει ο βούρκος»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε τη βασική εισήγηση, στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη της τάσης «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου ανέφερε χαρακτηριστικά,

«Καλύτερα να έχεις να ανέβεις ένα δύσβατο βουνό παρά να σε ρουφήξει ο βούρκος».

Επισημαίνεται, μάλιστα, πως εκείνος ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα.

Κατά πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξει τελική απόφαση εντός της ημέρας αναφορικά με την στάση της τάσης.

Παράλληλα, και έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί.

«Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» αναφέρεται σχετικά στο κείμενο της αποχώρησής τους.

Ούτε η Σία Αναγνωστοπούλου γλίτωσε από τα πυρά του Παύλου Πολάκη,

Σφοδρή επίθεση κατά της Σιας Αναγνωστοπούλου εξαπέλυσε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης  μετά τη δήλωσή της πως δεν μπορεί να αναλάβει θέση συντονιστή στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι εκείνος υπερσυντονιστής και πως σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.

Ο κ. Πολάκης έγραψε πως το 2022, η κ. Αναγνωστοπούλου και ο σύζυγός της, έλαβαν αντιική θεραπεία που δικαιούνταν, αλλά δεν τους είχε χορηγηθεί, όταν εκείνος έκανε δημόσια επίθεση στην τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα.

Η εν λόγω τοποθέτηση, με τον κ. Πολάκη να λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ πως «έσωσε» την κ. Αναγνωστοπούλου και τώρα εκείνη του επιτίθεται, δεν έχει περάσει απαρατήρητη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέρουν πάντως, πως δεν ισχύουν οι πληροφορίες πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Σία Αναγνωστοπούλου για να της ζητήσει συγγνώμη για λογαριασμό του κ. Πολάκη.

«Δεν επιβεβαιώνω, ούτε διαψεύδω» σχολίασε η κ. Αναγνωστοπούλου στο ερώτημα εάν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Κασσελάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό