22.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Το viral video με τα σκυλιά που αντιλαμβάνονται επερχόμενη επιληπτική κρίση

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλά έχουν ειπωθεί για την έκτη αίσθηση που διαθέτουν τα σκυλιά, τα οποία είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί, ενώ πολλές φορές έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται και κάποιες ασθένειες στον άνθρωπο. 

Αυτό φαίνεται και στο βίντεο που μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο TikTok η Τζέιμι Σίμπσον, ένα βίντεο που πολύ γρήγορα έγινε viral. Η συγκεκριμένη γυναίκα υποφέρει από κρίσεις επιληψίας και το βίντεο φαίνονται οι δύο σκύλοι της να αντιλαμβάνονται την κρίση που έρχεται και ενώ είναι ξαπλωμένοι και αμέριμνοι στο πάτωμα, ανεβαίνουν στο κρεβάτι της προκειμένου να την ειδοποιήσουν, φέρνοντάς της μάλιστα τα χάπια της.

Η γυναίκα είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι της και στο πάτωμα ακριβώς δίπλα χαλαρώνουν ο Έκο (αυστραλιανός ποιμενικός) και ο Έβερεστ (golden retriever). Κάποια στιγμή, τα δύο σκυλιά δείχνουν να πιάνουν τη μυρωδιά της επερχόμενης επιληπτικής κρίσης. Αμέσως σηκώνονται, ο Έκο φέρνει από το τραπέζι τα χάπια της επιληψίας, ενώ ο Έβερεστ πατάει το κουμπί επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ειδοποιήσει τον σύντροφο της κοπέλας. 

Η σωτήρια παρέμβαση των δύο σκυλιών όμως δεν σταματά εκεί. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι η Τζέιμι δεν έχει πάρει ακόμη τα χάπια της, σπρώχνουν το χέρι της προκειμένου να την κάνουν να αντιδράσει.

Το βίντεο με τα δύο σκυλιά έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 4,9 εκατομμύρια προβολές στο Tik Tok, ενώ έχουν γίνει χιλιάδες σχόλια σε αυτό. «Είναι καταπληκτικό το πώς και τα δύο σκυλιά ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν», σχολιάζει ένας ακόλουθος, ενώ ένας άλλος σημειώνει: «Οι σκύλοι υπηρεσίας δεν θα πάψουν ποτέ να με εκπλήσσουν απόλυτα. Τι καταπληκτικά φιλαράκια έχουμε εδώ στη γη μαζί μας».

Η Τζέιμι Σίμπσον αναρτά συχνά βίντεο με τον Έκο και τον Έβερεστ, τους οποίους εκπαιδεύει εδώ και μήνες ως σκύλους υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με γαλλική μελέτη του 2019, οι σκύλοι είναι σε θέση να ανιχνεύσουν μία οσμή που συνδέεται με τις επιληπτικές κρίσεις, τις οποίες μπορούν να προβλέψουν. 

@embracingecho This morning the dogs prevented an epileptic seizure. Echo immediately picked up scent and it almost looked like Everest did too. Typically, Everest goes off of Echo’s alert and responds by triggering the emergency button with his nose. Echo brought rescue medication to prevent the seizure. Ruben received the call from the button and made sure I was okay. Both dogs noticed I hadn’t taken the medication yet and each nudged my hand and pushed it towards me. I notified my list of caregivers of the incident with my seizure watch. Once the seizure scent passed, Echo relaxed a bit and Everest celebrated with his Benebone. This is why we record everything and travel with a home camera. It’s beneficial for advocacy and safety. #ServiceDogs #SeizureResponseDogs #DisabilitySupport #SeizurePrevention #LifesavingDogs #EpilepsyAwareness ♬ Wash. – Bon Iver

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό