21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η «δημιουργική απασχόληση στους θερινούς μήνες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την ολοκλήρωση των δημιουργικών καρναβαλικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού, ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων παραμένει ζωντανός από παιδική δραστηριότητα, δημιουργία και χαμόγελα των μικρών κατά τη διάρκεια και των πιο ζεστών καλοκαιρινών μηνών, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων «Δημιουργική απασχόληση στους θερινούς μήνες» που άρχισε την Παρασκευή 1 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

Πρόκειται για παιχνίδι εξωτερικού χώρου που πραγματοποιείται από τα παιδιά στους υπαίθριους χώρους των Παλαιών Σφαγείων αλλά και για δημιουργικές δραστηριότητες που τα παιδιά των υπαλλήλων του Δήμου επιδίδονται, μεταξύ των οποίων η κατασκευή και διακόσμηση καρναβαλικών μασκών καθώς και η συμμετοχή τους σε εικαστικό παιχνίδι, που ξετυλίγονται στις αίθουσες των δημιουργικών καρναβαλικών εργαστηρίων για ενήλικους και παιδιά και στην αίθουσα του Καραγκιόζη. Οι παιδικές δραστηριότητες γίνονται με την καθοδήγηση εκπαιδευτών της ευθύνης του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και εκτός από την απασχόληση των μικρών τα πρωινά του καλοκαιριού στοχεύουν στη γόνιμη ανάπτυξη δεξιοτήτων τους τους με καρναβαλικές δημιουργίες.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί η δημιουργία μιας καρναβαλικής στολής που κατασκεύασε και διακόσμησε η μικρή Μελίνα Κατσίκη του Αντωνίου, η οποία ήδη ετοιμάζει (σχεδιασμός-κατασκευή) στην αίθουσα των δημιουργικών εργαστηρίων στα Παλαιά Σφαγεία 6 ακόμα καρναβαλικές στολές για μικρές που συμμετέχουν στη δράση και θα παρουσιαστούν στην γιορτή που θα πραγματοποιηθεί με την ολοκλήρωση της δραστηριότητας απασχόλησης. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αντανακλά την επαφή των μικρών με το καρναβαλικό αντικείμενο και τις δημιουργικές διεξόδους τις οποίες μπορεί να λάβει η φαντασία των μικρών μέσα από αυτό.

Η «δημιουργική απασχόληση των μικρών τους θερινούς μήνες» πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 7.30-15.00.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό