17.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Επιμένει στον Μητσοτάκη ως υποψήφιο διάδοχο της Φον ντερ Λάιεν

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ζεστή» παραμένει η συζήτηση για την αξιοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε υψηλόβαθμο ευρωπαϊκό πόστο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Ο έγκυρος Economist μάλιστα στο νέο του τεύχος, αναφέρεται στο ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προταθεί ως ο επόμενος υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν στη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Η κατάσταση ενδέχεται να οδηγηθεί σε αδιέξοδο εάν ο υποψήφιος που προτείνουν οι ηγέτες δεν καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Αν όχι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τότε ποιος;» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Economist και προσθέτει: 

«Ο Μάριο Ντράγκι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θα δημοσιοποιήσει σύντομα μια έκθεση για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας που είναι πιθανό να συμβαδίζει με το ομοσπονδιακό όραμα του Μακρόν και θα εντυπωσιάσει τους ευρωβουλευτές που ψάχνουν για μια ισχυρή φυσιογνωμία. Όμως είναι 76 ετών και δεν έχει παίξει κανέναν ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές…»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα άλλα πρόσωπα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιμετώπιζαν τα ίδια ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η απερχόμενη πρόεδρος. «Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει τις περισσότερες πιθανότητες αλλά ο δρόμος για μία δεύτερη θητεία της είναι πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα». 

Σημειώνεται πάντως πως ο κ. Μητσοτάκης στη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ως προς το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια ευρωπαϊκή θέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό