19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά τα «καρφιά» του Κινέζου προέδρου, ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ στην επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη συμφώνησαν να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Αυτό αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. «Συζήτησαν την αξία της κατ’ ιδίαν συνάντησης και συμφώνησαν να ζητήσουν από τις ομάδες τους τον συντονισμό για να βρουν έναν αμοιβαία αποδεκτό χρόνο για να το κάνουν», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Στην επικοινωνία τους ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε για «παιχνίδι με τη φωτιά» όσον αφορά την Ταϊβάν. Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο έχει αντιδράσει έντονα με την είδηση ότι προγραμματίζεται επίκεσκεψη στην περιοχή από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών την Πέμπτη, ο Σι δεν ανέφερε άμεσα την πιθανή επίσκεψη της Πελόζι, αλλά είπε ότι η κυβέρνησή του «θα διαφυλάξει αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας».

«Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα χαθούν από αυτήν. Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ξεκάθαρα μάτια σχετικά με αυτό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κίνας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε επίσης ότι ο Μπάιντεν είπε ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον για «μία Κίνα» δεν άλλαξε και ότι η κυβέρνησή του δεν υποστήριξε την ανεξαρτησία του αυτοδιοικούμενου νησιού, το οποίο το Πεκίνο διεκδικεί ως μέρος της επικράτειάς του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό