18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εταιρεία ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ EXPRESS CARGO A.E. (DEC AE) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE “green your freight” (GYF).

Η πρωτοβουλία Green Your Freight χρησιμοποιεί μια καινοτόμο μέθοδο μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα της χρήσης των οχημάτων μεταφοράς, μειώνοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παράδοσης εμπορευμάτων και αξιοποιώντας παράλληλα τις υπάρχουσες μεταφορικές δυνατότητες της DEC AE έχει ως στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας των επιχειρήσεων στο LAST MILE.

Ο πρωταρχικός στόχος του έργου Green Your Freight είναι να μεταμορφώσει τις παραδόσεις εμπορευμάτων LAST MILE LOGISTICS μέσα από τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αιχμής που ενθαρρύνει φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές μεταφοράς εμπορευμάτων και επιλύει ζητήματα που σχετίζονται με τις καθημερινές διανομές – μεταφορές. Η ιδέα σκοπεύει να βελτιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα της κινητικότητας, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τα μειονεκτήματα των παραδοσιακών μεταφορών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα υπάρχουν τον ιστότοπο Green Your Freight (GYF): www.greenyourfreight.eu

Οι ιδιαίτεροι στόχοι του προγράμματος

Μείωση των εκπομπών CO2: Το έργο στοχεύει στη μείωση του πρόσθετου ανθρακικού αποτυπώματος που δημιουργείται κατά τη μεταφορά προϊόντων βελτιστοποιώντας τη χρήση των οχημάτων που βρίσκονται σε ενεργή κατάσταση, είναι σε καθημερινή κυκλοφορία στο δρόμο, για την παράδοση εμπορευμάτων.

Βελτίωση της αποδοτικότητας: Το Green Your Freight στοχεύει στη μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων, του θορύβου και των εκπομπών ανά τόνο φορτίου που διακινείται αυξάνοντας τον συντελεστή φόρτωσης των φορτηγών, με έμφαση στην υποχρησιμοποίηση των μέσων που συνηθίζεται στις οδικές μεταφορές.

Ενθάρρυνση των βιώσιμων πρακτικών: Το έργο σκοπεύει να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ΠΡΑΣΙΝΩΝ LAST MILE ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ που θα βοηθήσει σημαντικά τους στόχους της ΕΕ για την ενέργεια, το κλίμα και την ποιότητα του αέρα, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τις ΜΜΕ και τους ανθρώπους προσφέροντας ανταγωνιστικές υπηρεσίες παράδοσης.Βασικά χαρακτηριστικά:

Πλατφόρμα LIFE GYF: Η πλατφόρμα LIFE GYF συνδέει Χρήστη Τύπου 1 (μεταφορείς) με Χρήστη Τύπου 2 (αποστολείς) χρησιμοποιώντας οχήματα που βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν για την παράδοση εμπορευμάτων. Με αυτήν την καινοτόμο μέθοδο, ελαχιστοποιείται η ζήτηση για επιπλέον φορτηγά οχήματα και μειώνεται ο αντίκτυπος του άνθρακα από την παράδοση του τελευταίου μιλίου.

Ad-Hoc Μοντέλο Παράδοσης: Η πρωτοβουλία επιτρέπει παραδόσεις σχεδόν μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα χρησιμοποιώντας οχήματα που βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν ή με προκαθορισμένα δρομολόγια. Αυτό παρέχει μια ταχύτερη και πιο προσιτή επιλογή για την παράδοση εμπορευμάτων.

Οικονομικά κίνητρα: Ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα ανταμοιβής θα δώσει κίνητρα στους μεταφορείς και τους αποστολείς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα GYF και να κεφαλαιοποιήσουν την αυξημένη αξία υπηρεσιών προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα υπό το συντονισμό του έργου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας:

Πανεπιστημιο Θεσσαλιας – ΔιοργανωτηςΜILITOS ΣυμβουλευτικηDelatolas Express CargoKosmos taxiVolos taxiMetro Cash n CarryMastiha shopCodognottoPlastind”sGrivakisΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΜΕΙΩΣΗ GHG: Σημαντικές μειώσεις σε μια σειρά από ρύπους (διοξείδιο του άνθρακα (CO2), μεθάνιο (CH4), οξείδια του αζώτου (NOx), σωματίδια (PM), πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) και διοξείδιο του θείου (SO2)) κατά τη διάρκεια του Σταδίου Επίδειξης – Υλοποίησης DEMO (RLD1 και RLD2).

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ: Η αναμενόμενη μείωση των εκπομπών, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές που θα τρέξει το έργο, προσδοκά σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έργου, υπολογίζεται ότι 8 εκατομμύρια άνθρωποι των πόλεων που θα τρέξει το έργο, θα επωφεληθούν από την καλύτερη ποιότητα του αέρα. Ένας ακόμη μεγαλύτερος πληθυσμός – περί τα 9,5 εκατομμύρια κάτοικοι πόλεων – προβλέπεται να βιώσουν βελτιωμένη ποιότητα αέρα.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ: Ο συντελεστής φορτίου συγκεκριμένων φορτηγών των εταίρων της κοινοπραξίας του έργου DELATOLAS και CODOGNOTTO θα είναι σημαντικά υψηλότερος, δηλαδή 25,8% και 22% αντίστοιχα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ: Σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις της ομάδας του έργου, θα υπάρξουν αξιοσημείωτες συνεισφορές στην κοινωνία. Για παράδειγμα, ο όμιλος των συμμετεχόντων μεταφορέων στο πρόγραμμα προβλέπεται να κερδίσει 4.748.480€ σε ετήσια βάση. Τα κοινωνικοοικονομικά πλεονεκτήματα του έργου υπογραμμίζονται περαιτέρω από τη δημιουργία ανθρωποημερών σε υπάρχουσες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας.

ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ: Με στόχο χιλιάδες οντότητες να ενημερωθούν και αρκετές χιλιάδες χρήστες οχημάτων να υιοθετήσουν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, το έργο θα προσεγγίσει αποτελεσματικά και θα προσελκύσει ένα σημαντικό κοινό επαγγελματιών του χώρου.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η αναμενόμενη χρήση και διάδοση του νέου business model μετά την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται να καταδείξει ότι η επιρροή του θα ενισχυθεί σημαντικά στους χρήστες, με αυξημένη συμμετοχή των διανομέων εμπορευμάτων, αυξημένη χρήση των εφαρμογών φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, tablet κ.α.) του προγράμματος GYF ανεξάρτητα περιοχών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό