14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον πάγο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Ειδήσεις Ελλάδα

1η Νοεμβρίου σήμερα και η κυβέρνηση έχει βάλει στον πάγο “μέχρι νεωτέρας” το σχέδιο για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, του οποίου η μέση τιμή στη χώρα ανέρχεται στα 2,109 ευρώ, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να είναι στα 2,037 ευρώ.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί τις εξελίξεις στις διεθνείς τιμές για να παρέμβει όταν χρειαστεί στην τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης.

Παρά το χαμηλό ταμειακό κόστος του μέτρου που δεν ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ και του δημοσιονομικού περιθωρίου των περίπου 600 εκατ. ευρώ από την αναμενόμενη συμπίεση του ελλείμματος το 2022 στο 1,4% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 1,7%, στο υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζουν το αν και πότε θα επανέλθει η επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης με αρμόδιους παράγοντες να τονίζουν ότι δεν χρειάζονται βεβιασμένες κινήσεις και όλα θα εξαρτηθούν από τη πορεία των τιμών το επόμενο διάστημα, οι οποίες αν και κινούνται σε υψηλά επίπεδα ωστόσο εμφανίζουν τάσεις αποκλιμάκωσης.
Σημεία “κλειδιά” για το εάν θα υπάρξει επιδότηση της τιμής είναι η πορεία των διεθνών τιμών και τις επιπτώσεις στα μεταφορικά κόστη, ενώ έχει βγει από την κυβερνητικά ατζέντα μια νέα οριζόντια επιδότηση στα καύσιμα (Fuel Pass 3) που ίσχυσε από τον Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό