18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota αντιμετωπίζει πιθανές κυρώσεις από το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας μετά από καταγγελίες για εξαπάτηση σχετικά με τις εκπομπές ρύπων που αφορούν ορισμένους κινητήρες ντίζελ που είναι εγκατεστημένοι σε μοντέλα όπως το Land Cruiser 300 και το Hiace.

Το παράπτωμα, το οποίο φέρεται να παραδέχτηκε η Toyota Industries, ο κλάδος κατασκευής κινητήρων της αυτοκινητοβιομηχανίας, περιλαμβάνει παραποίηση των δεδομένων των δοκιμών για πολλά μοντέλα κινητήρων αυτοκινήτων και περονοφόρων οχημάτων.

Η έρευνα του υπουργείου διαπίστωσε ότι η εξαπάτηση ήταν σοβαρή, γεγονός που οδήγησε σε σκέψεις για ανάκληση της πιστοποίησης των κινητήρων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ενώ οι ακριβείς κυρώσεις παραμένουν απροσδιόριστες, η εστίαση φαίνεται να αφορά κυρίως παραπτώματα που σχετίζονται με κινητήρες περονοφόρων, φορτηγά και προηγούμενες εκδόσεις του Land Cruiser.

Η Toyota ανέστειλε τις αποστολές δέκα διαφορετικών οχημάτων λόγω “παρατυπιών πιστοποίησης”, υποδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η εταιρεία, η οποία ανακάλυψε το ζήτημα εσωτερικά, σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τη διαχείρισή της και να βελτιώσει τα πρωτόκολλα δοκιμών για να αποτρέψει μελλοντικά περιστατικά.

Επιπλέον, σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με την ιαπωνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Περίπου 84.000 οχήματα με ύποπτους κινητήρες έχουν πωληθεί από το 2020, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη συμμόρφωση με τις εκπομπές ρύπων και την τήρηση των κανονισμών.

 Όλοι οι κινητήρες από τους οποίους έχει αφαιρεθεί η πιστοποίηση θα χρειαστούν εκ νέου επικύρωση πριν από την επανέναρξη της παραγωγής και της πώλησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό