18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στις 10.00 π.μ. οι ανακοινώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο θα παρουσιάσουν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, αύριο Τετάρτη, εν όψει του δύσκολου χειμώνα που προμηνύουν οι εξελίξεις στο μέτωπο του ενεργειακού πολέμου Ε.Ε. – Ρωσίας. 

Όπως ανακοινώθηκε, οι τρείς υπουργοί θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 10.00 π.μ. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε ότι «η εξοικονόμηση, ανεξαρτήτως της κρίσης, είναι κάτι που πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας ούτως ή άλλως». «Κάνει καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη μας, δημιουργεί πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές» και σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, «πρώτο το κράτος δίνει το μήνυμα, ότι πρέπει να μειώσουμε, όσο μπορούμε, 10-15% σε ετήσια βάση, την κατανάλωση ενέργειας», στόχος που μπορεί να υλοποιηθεί μέσω από «μικρές, έξυπνες κινήσεις», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Για τις ΔΕΚΟ και τους Δήμους ειδικότερα, παρατήρησε πως «η “ποινή” θα έλθει από την ίδια την πραγματικότητα, δεν θα μπορεί να πληρώσει (κάποιος) τους λογαριασμούς ενέργειας εάν συμπεριφέρεται με ανεύθυνο τρόπο. Και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να επιδοτηθούν πρόσθετα κόστη από αλόγιστη κατανάλωση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό