20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διάτρητος ο έλεγχος των Πόθεν Έσχες; Από το σκάνδαλο Πάτση στην περίπτωση Τσιάρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου[email protected]gr

Νέα υπόθεση πλημμελούς ελέγχου δήλωσης Πόθεν Έσχες πολιτικού προσώπου ήρθε στο φως της δημοσιότητας καθώς δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, δεν εμφάνιζε επί τρία χρόνια στις δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασης του την εταιρεία που είχε ιδρύσει η σύζυγός του μαζί με τον Ανδρέα Πάτση.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία του ΓΕ.ΜΗ, η σύζυγος του Κώστα Τσιάρα ίδρυσε τον Οκτώβριο του 2016 τη Συμβουλευτική και Εμπορική Stagg ΙΚΕ η οποία στις 28 Δεκεμβρίου συγχωνεύθηκε με την  All4tourism AE που διαχειρίζεται ο Ανδρέας Πάτσης και δημιουργήθηκε η Elite Executive Transporation Services. Σκοπός της νέας εταιρείας σύμφωνα με το ΓΕΜΗ ήταν: α) η παροχή υπηρεσιών μεταφοράς φυσικών προσώπων με ιδιόκτητα ή μισθωμένα αυτοκίνητα από και προς οποιονδήποτε προορισμό,ναύλωση αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πολυτελών σκαφών και θαλαμηγών και β) η εκμετάλλευση ιδιόκτητων ή μισθωμένων αυτοκινήτων, επιβατηγών αυτοκινήτων ΙΧ με οδηγό και εν γένει πάσης φύσεως μηχανοκίνητου οχήματος προς τον σκοπό της χρήσης αυτών από φυσικά και νομικά πρόσωπα. Στη νέα αυτή εταιρεία η κυρία Τσιάρα, η οποία είναι μοριακή βιολόγος, φέρεται να διατηρούσε μερίδιο μετοχών 30% (μέσω της Stagg) και ο κ. Πάτσης 70% (μέσω της All4tourism).

Όμως ο κ. Τσιάρας φέρεται να μην ανέγραφε αυτή την εταιρεία για τρία χρόνια στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του (2017-2019) με την περίοδο αυτή να συμπίπτει μάλιστα με τον πρώτο χρόνο της θητείας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Τελικά ο κ. Τσιάρας εμφάνισε την εταιρεία στις δηλώσεις του 2020 (χρήση 2019) όπως έκανε και ο τότε βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης. Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα τα οποία κατήγγειλαν τον κ. Πάτση για την απόκρυψη σειράς εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της Elite Executive από τις περιουσιακές δηλώσεις του. Μάλιστα μετά τα εν λόγω δημοσιεύματα η σύζυγος του κ. Τσιάρα αποχώρησε από την εταιρεία παραχωρώντας το μερίδιό της στον κ. Πάτση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάτσης εκδιώχθηκε, ο Τσιάρας;

Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι γνώριζε «από τις 15 Μαΐου 2020 για το ψεύτικο πόθεν έσχες Τσιάρα». «Αντί για υπουργός θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενος. Η γυναίκα του έκανε δουλειές μαζί με τον Πάτση, αλλά η κυβέρνηση “δεν ήξερε”. Ο Πάτσης διώχθηκε, ο κ. Τσιάρας; Πλιάτσικο, ψέμα και απάτη, με μια λέξη Μητσοτάκης» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος

Κύκλοι Τσιάρα: Η εταιρεία υπήρχε από το 2016 αλλά δεν διαχειρίστηκε κόκκινα δάνεια

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα κύκλοι του υπουργού Δικαιοσύνης παραδέχθηκαν ότι η εταιρεία της συζύγου του κ. Τσιάρα και του κ. Πάτση ιδρύθηκε πράγματι το 2016 αλλά σημείωσαν ότι «ουδεμία σχέση είχε με διαχείριση κόκκινων δανείων, όπως παραπλανητικά αναφέρεται σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου». Διαβεβαίωσαν δε ότι μετά την αποχώρηση της εταιρείας της συζύγου του υπουργού από το εν λόγω εταιρικό σχήμα «δεν υφίσταται ουδεμία κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα ήδη από το 2020». Καταλόγισαν δε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχειρεί να σερβίρει στους πολίτες ξαναζεσταμένο φαγητό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό