16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στην Οδησσό μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Οδησσό αναμένεται να αφιχθεί εντός ολίγου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κισινάου όπου με υποδέχθηκε η πρέσβης στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά και στη συνέχεια διάβαση των. συνόρων Μολδαβίας – #Ουκρανίας, με προορισμό την Οδησσό. pic.twitter.com/VQge4epxoa

— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 3, 2022

Ο κ. Δένδιας έφτασε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Κισινάου, όπου τον υποδέχθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά. Στη συνέχεια θα διαβεί τα σύνορα Μολδαβίας – Ουκρανίας, με προορισμό την Οδησσό. 

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό