15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στην Ισπανία ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου μετά την εισβολή στην Ουκρανία θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η 9η Σύνοδος EUMED9 φιλοξενείται στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο, οι συνομιλίες αναμένεται να διεξαχθούν στη βάση τριών θεματικών:

Η Μεσόγειος στο μέλλον της Ευρώπης,η Στρατηγική Αυτονομία της ΕΕ με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας, καιτο οικονομικό πλαίσιο.

Παράλληλα αναμένεται να υιοθετηθεί Διακήρυξη, η οποία θα εστιάζει στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, στην οικονομική διακυβέρνηση, στο περιβάλλον της Μεσογείου, στη Νότια γειτονία, στην ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο και στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Το θέμα της ενέργειας βρίσκεται επίσης πολύ ψηλά στην ατζέντα. Επομένως θα έχει και τον χαρακτήρα συντονισμού ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου που θα πραγματοποιηθεί στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Στις 21.15 (ώρα Ελλάδος), ο Πρωθυπουργός και οι ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό