16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στις 28 Φεβρουαρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ταλαιπωρία για τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  για τις μετακινήσεις τους καθώς σε αρκετές περιπτώσεις θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ .

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένος θα είναι ο σιδηρόδρομος, ο υπεραστικός αλλά και ο Προαστιακός. Την ίδια στιγμή σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής (γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και τραμ). Οι όποιες οριστικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο Δευτέρα. Τα λεωφορεία στην πρωτεύουσα θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Φωτο: Eurokinissi
Τα ΜΜΜ και τα ταξί

Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας θα συμμετέχουν στην απεργία με δύο στάσεις εργασίας. Τα δρομολόγια δε θα εκτελούνται το πρωί έως τις 9 π.μ και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα πρέπει να αναμένεται από τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν έχουν λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις, αλλά οι αρχικές εισηγήσεις είναι για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλο το σύστημα της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Στο μεταξύ χειρόφρενο για δύο ημέρες θα τραωβήξουν και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Τα αεροπλάνα

Καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό