16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς βλέπει η κυβέρνηση το σενάριο νέων περιορισμών στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σενάριο της επιβολής επιπρόσθετων περιορισμών στους ανεμβολίαστους άνω των 60 δεν έχει συζητηθεί, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας πάντως πως αν η Επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί κάτι επιπλέον η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να το συζητήσει. 

«Σε αυτή τη φάση ισχύουν όσα έχουμε πει. Αν μας εισηγηθεί η Επιτροπή των ειδικών ή αν θεωρηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω εδώ είμαστε να το συζητήσουμε» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε συζητήσει κάτι παραπάνω».

Σε ό,τι αφορά το αν θα παραταθούν τα μέτρα που ελήφθησαν στη διάρκεια των εορτών ή αν θα υπάρξει χαλάρωση των περιορισμών στην εστίαση, επαναφορά της μουσικής κτλ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή, η οποία θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που μπορεί να έχουν οι αποφάσεις της. «Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις και θα δούμε αν θα πάμε σε χαλάρωση σε κάποια από τα μέτρα ή περαιτέρω παράταση» είπε.

Πώς θα επιβάλλεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κ. Οικονόμου είπε πως θα επιβάλλεται τη 16η κάθε μήνα. Ερωτηθείς σχετικά με τους τρόπους πληρωμής, είπε πως δεν υπάρχει στον ορίζοντα διαδικασία ρύθμισης και πρόσθεσε πως το πρόστιμο «είτε θα πληρώνεται είτε θα βεβαιώνεται στην εφορία οπότε δεν θα μπορείς να πάρεις την ενημερότητά σου θα έχει τις προσαυξήσεις που έχουν όσα δεν πληρώνονται κτλ».

Διευκρίνισε ακόμη πως αν κλείσει κάποιος ραντεβού εμβολιασμού σήμερα θα πληρώσει να πληρώσει το πρόστιμο 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και δεν θα πληρώσει τον επόμενο μήνα.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό