18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη» λέει Ελληνίδα κάτοικος

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια πρωτοφανή καταστροφή έχει υποστεί το Ντουμπάι τα τελευταία 24ωρα μετά τις έντονες καταιγίδες που πλημμύρισαν όλη την περιοχή, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και να ορμητικά νερά να πλημμυρίζουν σπίτια και επιχειρήσεις.

«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη χθες, δεν το έχω ξαναζήσει, είμαι εδώ έξι χρόνια» τόνισε μιλώντας στο Mega η Χριστίνα Τσενκολάρη, η οποία εργάζεται ως αεροσυνοδός. Ενώ, περιγράφοντας την επόμενη μέρα αναφέρει ότι «είχε προβλεφθεί η κακοκαιρία αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Ήταν πολύ μεγάλη η βροχή. Σήμερα είναι σαν μην συνέβη τίποτα και βλέπουμε λίγα νερά μόνο».

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε την Τρίτη σε ανάρτησή του στο «X», ότι η χώρα γνώρισε τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 75 ετών και ότι το Ντουμπάι δέχθηκε βροχή περισσότερο απ΄ όση πέφτει σε έναν χρόνο στην περιοχή.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν καταγράψει μέχρι χθες (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας. Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, τέσσερις ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.

Ανευ προηγουμένου πλημμύρες «βύθισαν» την πόλη

Η Emirate Airlines ανέστειλε σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, έως τα μεσάνυχτα το check in των επιβατών που αναχωρούν από το Ντουμπάι αφού βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εν λόγω αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε πως θα συνεχιστεί η διακίνηση των επιβατών που φθάνουν στο Ντουμπάι και αυτών που βρίσκονται ήδη σε τράνζιτ, αλλά προειδοποίησε ότι θα πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις.

Το Dubai International, κόμβος για την Emirate Airlines, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με καθυστερήσεις και εκτροπές πτήσεων εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Οι Αρχές του αεροδρομίου, το οποίο είναι το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο για διεθνείς πτήσεις και μείζων κόμβος διαμετακόμισης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβουλεύει τους επιβάτες στο Ντουμπάι να μην έρχονται στο αεροδρόμιο.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να επαναλάβουμε τις επιχειρήσεις το συντομότερο δυνατό μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες», αναφέρεται στην ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Το αεροδρόμιο ανέστειλε για λίγο τις επιχειρήσεις την Τρίτη, 16 Απριλίου, καθώς οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες σε όλο το Ντουμπάι και αλλού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας 70χρονος πολίτης των Εμιράτων έχασε τη ζωή του όταν το όχημά του παρασύρθηκε από αστραπιαία πλημμύρα στο εμιράτο Ρας Αλ Χάιμαχ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα ΗΑΕ είχαν καταγράψει μέχρι την Τρίτη, στις 9 μ.μ. (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας.

Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.

Από τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές σε ζημιές σε διάφορα μέρη της χώρας, περιλαμβανομένων δρόμων που έχουν αποκλεισθεί. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τοπικές κυβερνήσεις έχουν δώσει εντολή σε εργαζομένους και σχολεία να λειτουργήσουν με τηλεργασία.

Σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι αναφέρουν πως έμειναν αποκλεισμένοι επί ώρες στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας των αποκλεισμένων δρόμων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό