18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ποιο κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φθείρεται γρηγορότερα;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα πλεονεκτήματα των Ηλεκτρικών Αυτοκίνητων είναι πως δεν χρειάζονται τόσο συχνές αλλαγές στα συνηθισμένα αναλώσιμα, τους όπως αυτά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Είναι τελικά έτσι;

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Φλόριντα, όπου η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερη, αποκαλύφθηκε, οι ιδιοκτήτες τους χρειάζονται αλλαγή σε ένα βασικό εξάρτημα κάθε 8000 με 11.300 χλμ. Χρειάζονται άμεσα να αλλάξουν ελαστικά γιατί φθείρονται έντονα.

Κάποιες εταιρείες ελαστικών προσπαθούν να μας πουλήσουν για λίγο την ιδέα της ειδικής γκάμας τους για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από τύπους γόμας, που μπορούν να χειριστούν τα μεγαλύτερα φορτία ροπής τους μέχρι ελαστικά που κυλούν χωρίς να κάνουν θόρυβο. Αλλά μια πρόσφατη είδηση από τη Φλόριντα, που δημοσιεύτηκε στο site «The Miami Herald» περιγράφει πώς οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εκεί αναγκάζονται να αλλάξουν τα ελαστικά πολύ γρήγορα.Ο δημοσιογράφος μίλησε με τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος που ειδικεύεται στο service ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος τους είπε, πως το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών του θέλει αντικατάσταση ελαστικών.Στο «EV Garage Miami», που εξυπηρετεί κατά 90% ηλεκτρικά οχήματα, ο επικεφαλής τεχνικός Jonathan Sanchez είπε ότι τα ελαστικά είναι το πιο συχνό πράγμα που αντικαθιστούν οι πελάτες του, ανεξάρτητα από το μοντέλο ή τη μάρκα ηλεκτρικού αυτοκινήτου που οδηγούν. Τα χιλιόμετρα στις αλλαγές των ελαστικών μπορεί να ποικίλλουν, φυσικά, αλλά οι αλλαγές γίνονται σε μόλις 8000 – 11.000 χλμ δηλαδή στο ¼ ή ακόμα και στο 1/5 της τυπικής φθοράς ελαστικών σε ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη.

Ο Neil Semel, ιδιοκτήτης μιας Mercedes EQS, μίλησε στο «The Miami Herald» και είπε πως αν ήξερε πόσο συχνά θα άλλαζε ελαστικά, δεν θα αγόραζε ποτέ το αυτοκίνητο. «Αν κάποιος με κοιτούσε και έλεγε, κύριε Semel, θα λατρέψετε αυτό το αυτοκίνητο, αλλά σε περίπου 8000 χλμ θα πρέπει να πληρώσετε 1.500 δολάρια (περίπου 1380 ευρώ) για να αντικαταστήσετε τα ελαστικά, δεν θα αγόραζα το αυτοκίνητο» είπε.

Γιατί λοιπόν η γρήγορη φθορά;

Είναι ένας συνδυασμός πολλής δύναμης κα μεγάλου βάρους. Φυσικά η φθορά εξαρτάται από το στυλ οδήγησης, όπως τόνισε ο Sanchez. «Αν οδηγείτε αργά, η φθορά έρχεται πιο αργά».

Προς το παρόν οι εταιρίες ελαστικών θεωρούν πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο και θα το προλάβουν ενώ παράλληλα  οι κατασκευαστές θα μειώσουν το βάρος δίνοντάς τους λίγη βοήθεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό