18.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Μαλ», «φλάι», «φόσμπα», το «λεξιλόγιο» των ανήλικων dealers

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή οι εννέα συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε πάρκα και πλατείες σε Χαλάνδρι, Νέο Ψυχικό, Παπάγου και Χολαργού. Οι έξι απ’ αυτούς είναι ανήλικοι (15 έως 17 ετών), με έναν 16χρονο να είχε – σύμφωνα με πληροφορίες – κομβικό ρόλο, καθώς ενημέρωνε τους δύο 20χρονους φερόμενους ως αρχηγούς για τις εισπράξεις και τις παραγγελίες ναρκωτικών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζει το «λεξιλόγιο» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας έναντι της ΕΛ.ΑΣ. – πέραν δηλαδή της χρήσης διαδικτυακών εφαρμογών για την επικοινωνία τους.

Μάλιστα, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, οι περισσότεροι εκ των εμπλεκομένων έχουν ήδη ποινικό παρελθόν (αν και ανήλικοι) για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι το κουβάρι για τη συγκεκριμένη συμμορία άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από την οικογένεια ενός ανήλικου κοριτσιού που διατηρούσε φιλική σχέση με την αδικοχαμένη Μαρκέλλα. Ο λόγος για την 16χρονη που στις 6 Νοεμβρίου 2023 είχε εντοπιστεί αναίσθητη σε σπίτι στον Βύρωνα, έπειτα από χορήγηση κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών, που την οδήγησαν τελικά στον θάνατο.

Το «λεξιλόγιο»Μαλ, λαμ ή μαύρο: παραπέμπουν σε μαύρου χρώματος ναρκωτική ουσία – κάνναβηΜπιτ-σ ή μπι: ποσότητα κάνναβηςΚαδέ: αναγραμματισμός της λέξης «δέκα»Φλάι: επί πίστωσηg (τζι) ή gram (γκραμ): σύμβολο μονάδας για το γραμμάριοΦως-φος ή φόσμπα: αναγραμματισμός της λέξης «μπάφος», δηλαδή κάνναβηΚόκα ή κοκ: εκ της λέξης «κοκαΐνη»Παπά: πρόκειται για ναρκωτική ουσία ινδική κάνναβη

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. τα περισσότερα μέλη της συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών προέρχονται από οικογένειες με υψηλά εισοδήματα (αρκετά πάνω από τον μέσο όρο), ενώ εκτός από κάνναβη (βρέθηκαν περισσότερα από 183 γραμμάρια) φέρονται να διακινούσαν και κοκαΐνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό