23.4 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Τι θα πληρώσουν φέτος οι νονοί για λαμπάδες, σοκολατένια αυγά και δώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Πάσχα φτάνει και μαζί είναι η ώρα και για τα δώρα των νονών οι οποίοι ωστόσο φέτος θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ικανοποιήσουν τα βαφτιστήρια τους αφού λαμπάδες, σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια κοστίζουν ακριβότερα.

Το συνολικό κόστος που θα επιβαρύνει την τσέπη των νονών εξαρτάται, σε κάθε περίπτωση, από τις επιλογές που θα κάνουν αφού, σε όλα τα προϊόντα οι ποιότητες και αναλόγως και οι τιμές ποικίλουν.

Σε ισχύ είναι το «Καλάθι των Νονών» το οποίο εφαρμόζεται σε καταστήματα που πωλούν παιχνίδια, περιλαμβάνοντας συνολικά 12 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων λαμπάδες αλλά και σοκολατένια αυγά. Συνολικά 22 καταστήματα μέχρι σήμερα συμμετέχουν στο μέτρο, οι μεγάλες αλυσίδες με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικά και οι μικρότερες προαιρετικά.

Το κόστος της λαμπάδας

Με βάση τις λίστες που έχουν αναρτήσει στο e-katanalotis οι 22 επιχειρήσεις, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν λαμπάδες για τα βαφτιστήρια τους σε τιμές, ακόμη και κάτω από 10 ευρώ έως και πάνω από 30 ευρώ, όταν πρόκειται για παιχνιδο-λαμπάδες. Τα περισσότερα καταστήματα μάλιστα, έχουν συμπεριλάβει στα «καλάθια» τους πολλές και διαφορετικές επιλογές για τους καταναλωτές.

Εκτός του «Καλαθιού του Νονών», στα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών, οι τιμές για λαμπάδες με παιχνίδια φτάνουν ακόμη και πάνω από τα 50 ευρώ.

Στην αγορά επίσης υπάρχουν και οι χειροποίητες λαμπάδες, οι οποίες ξεκινούν από 10 ευρώ και ανάλογα με τα σχέδια και τη διακόσμηση, οι τιμές τους ανεβαίνουν.

Σοκολατένια αυγά και τσουρέκια

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στις τιμές παρατηρούνται και στα σοκολατένια αυγά, με μία περίοδο μάλιστα που η τιμή της σοκολάτας ανεβαίνει διαρκώς, λόγω των ρεκόρ που καταγράφει η τιμή του κακάο που έχει αυξηθεί 50% σε σχέση με πέρσι.

Στα σούπερ μάρκετ για παράδειγμα, όπου εφαρμόζεται το «Καλάθι του Πάσχα» οι τιμές στα απλά σοκολατένια αυγά 220 γρ. ξεκινούν περίπου από 5 ευρώ και φτάνουν ακόμη και πάνω από 10 ευρώ ενώ στα ζαχαροπλαστεία οι τιμές στα χειροποίητα πασχαλινά αυγά φτάνουν ακόμη και τα 20-25 ευρώ.

Αντίστοιχα για το τσουρέκι, οι καταναλωτές θα το βρουν στο «Καλάθι του Πάσχα» των σούπερ μάρκετ, από 4,29 ευρώ το κιλό, το απλό χωρίς γέμιση (ιδιωτικής ετικέτας) έως και κοντά στα 7 ευρώ το κιλό.

Στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία, το χειροποίητο τσουρέκι χωρίς γέμιση μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 18 ευρώ το κιλό, με τις τιμές να ανεβαίνουν, για εκείνα που περιέχουν γέμιση ή κάποια επικάλυψη.

Εξάλλου οι Νονοί στο Καλάθι μπορούν να βρουν σχετικά οικονομικές επιλογές για δώρα στα βαφτιστήρια τους. Συγκεκριμένα μπορούν να επιλέξουν:

Επιτραπέζια / ΠαζλΠαιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)Βρεφικά παιχνίδιαΦιγούρες δράσηςΠαιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)Οχήματα – ΤηλεκατευθυνόμεναΗλεκτρονικά παιχνίδιαΑθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)ΛούτριναΜουσικά παιχνίδια

Να σημειωθεί ότι το «Καλάθι των Νονών» θα βρίσκεται σε ισχύ στα καταστήματα παιχνιδιών έως τις 4 Μαΐου 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό