21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πλησιάζει η ώρα του νέου Volkswagen Passat

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακούγεται περίεργο την εποχή που ζούμε αλλά η Volkswagen έχει δεσμευτεί όσον αφορά στο μέλλον του Passat παρότι η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς έχει σταματήσει ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο. Για την ακρίβεια, το “δένει” με το μέλλον του Skoda Superb που περιμένουμε να παρουσιαστεί εντός του τρέχοντος έτους αλλά ενώ το Superb θα είναι διαθέσιμο τόσο ως sedan όσο και ως station wagon, το Volkswagen Passat θα προσφέρεται αποκλειστικά ως station wagon. Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετούς μήνες και συμπλήρωσε ότι το επερχόμενο μοντέλο θα λανσαριστεί στην αγορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το αδερφό Superb να ακολουθεί λίγους μήνες αργότερα.

Τόσο το Passat όσο και το Superb θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Bratislava της Σλοβακίας καθώς η εταιρία αποφάσισε την μετακίνηση της παραγωγής του VW Passat από τις εγκαταστάσεις στο Emden της Γερμανίας και της παραγωγής του Skoda Superb από το Kvasiny της Τσεχίας, εκεί. Να σημειώσουμε πως τα δύο μοντέλα έκλεισαν το 2022 στην κορυφή των πωλήσεων της μεσαίας κατηγορίας με το μεν Passat να σημειώνει όγκο της τάξης των 66.621 αυτοκινήτων (μειωμένο κατά 20% περίπου σε σύγκριση με το 2021) και το Superb να υπερβαίνει κατά ελάχιστα τα 45.000 αυτοκίνητα. Η δυναμική στο συγκεκριμένο segment υπάρχει λοιπόν και το VW Group θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός λανσάροντας σχεδόν ταυτόχρονα δύο ανταγωνιστικά μοντέλα, χωρίς να φοβάται τον κανιβαλισμό των πωλήσεων. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι τα δύο αυτά μοντέλα εξελίχθηκαν κατά κύριο λόγο από την Skoda και αποτελούν παράδειγμα του νέου μοντέλου στενότερης συνεργασίας που θέλει να εφαρμόσει το VW Group στις μάρκες, διατηρώντας ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκάστοτε φίρμας.

Το εργοστάσιο του Group στο Emden κατασκευάζει τώρα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Η παραγωγή του ID.4 ξεκίνησε εκεί πέρυσι και στο προσεχές μέλλον θα προστεθεί το ID.7 που θα αντικαταστήσει το Arteon που επίσης κατασκευάζεται στο Emden. Η μονάδα στην Bratislava θα συνεχίσει να παράγει μεγάλα, premium SUVs όπως το Audi Q7, η Porsche Cayenne και το Volkswagen Touareg και χάρη στις 3 γραμμές παραγωγής της, θα συνεχίσει επίσης να κατασκευάζει το e-Up. Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι ενώ σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της VW, τα Passat και Superb θα κατασκευάζονταν στο Kvasiny, η εταιρία αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή τους σε ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία αλλά επειδή τα σχέδια της κατασκευής της νέας μονάδας ακυρώθηκαν, η VW επέστρεψε στον αρχικό προγραμματισμό της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό