20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πιθανή η αντικατάσταση των κινητήρων 74.067 Audi Q5, Q5 Sportback, VW Atlas και Atlas Cross Sport

Ειδήσεις Ελλάδα

Το VW Group προχώρησε στην ανάκληση 74.067 Audi Q5, Q5 Sportback, VW Atlas και Atlas Cross Sport στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 29 Ιουλίου 2021 και 10 Οκτωβρίου 2022 που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της VW στο Μεξικό και φορούν τον 2,0-λιτρο turbo EA888 κινητήρα βενζίνης.

Αιτία της ανάκλησης είναι τα προβληματικά ρουλεμάν στις μπιέλες του κινητήρα που εξαιτίας τους μπορεί να προκληθεί ξαφνική απώλεια δύναμης και διαρροή λαδιού, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε πυρκαγιά κάτω από το καπό.

Η VW αναφέρει πως τα προβληματικά ρουλεμάν οδηγούν αρχικά σε υπερβολικό θόρυβο του κινητήρα, με το σχετικό λαμπάκι Check Engine να ειδοποιεί τον οδηγό. Ωστόσο εάν αυτός το αγνοήσει και συνεχίζει να οδηγεί το όχημα, προκαλείται βλάβη στο κινητήρα που οδηγεί σε απώλεια ισχύος και σε σπάνιες περιπτώσεις στη διαρροή λαδιού που είναι πιθανό να προκαλέσει πυρκαγιά.
Η VW γνωρίζει μέχρι σήμερα 2 περιπτώσεις που δύο Atlas πήραν φωτιά εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος, χωρίς να ευτυχώς να τραυματίζεται κανείς.

Η εταιρία θα εξετάσει τα προς ανάκληση αυτοκίνητα για το εάν φέρουν τα προβληματικά ρουλεμάν με κωδικούς ανταλλακτικών 06K.100.040.G και 06N.100.013.C και όπου χρειαστεί θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του κινητήρα. Η VW εκτιμά πως μόλις το 1,5% των αυτοκινήτων που ανακαλεί θα χρειαστεί αντικατάσταση κινητήρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό