23.8 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ: Η μνήμη δεν σβήνει

Ειδήσεις Ελλάδα

Βράδυ Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου 1998 και ο χρόνος σταματά. Το «χαμογελαστό παιδί» περνάει στην αιωνιότητα και γίνεται ένα ακόμα μέλος του «Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Παραδείσου». Ο 22χρονος, τότε, ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου και της Εθνικής Ελπίδων Παναγιώτης Κατσούρης, αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. 

26 χρόνια μακριά μας, για πάντα δίπλα μας…Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής…

Το Σάββατο (10.02) στις 11:15 η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη, στο σημείο που έχασε τη ζωή του. pic.twitter.com/zQhuWIbf7y

— PAOK FC (@PAOK_FC) February 9, 2024

Γυρνούσε από που αλλού; Από τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. Είχε μόλις αγωνιστεί σε παιχνίδι 5X5 και επέστρεφε στο σπίτι, όταν έχασε τον έλεγχο του κόκκινου κάμπριο αυτοκινήτου που επέβαινε. Το τραγικό γεγονός συνέβη στη στροφή για Θέρμη, στην περιοχή της κεραμοποιίας «Αλλατίνη». Το όχημα προσέκρουσε στο προστατευτικό στηθαίο της γέφυρας και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα. Ο θάνατος για τον άτυχο Παναγιώτη ήταν ακαριαίος. 

Ο Κατσούρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1976 και μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ από την ομάδα της Νάουσας το καλοκαίρι του 1996. Θωρήθηκε το «next big think» του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατάφερε να κάνει γρήγορα αισθητή την παρουσία του. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1996 έκανε το ντεμπούτο του, με τον Δικέφαλο στο στήθος, όταν ο Γκίντερ Μπένγκστον τον εμπιστεύεται και τον περνά ως αλλαγή στο Ηράκλειο στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ.

Το μνημείο στον τόπο του δυστυχήματος / Αρχείο Eurokinissi

Ο ταλαντούχος αριστερός μπακ, μέσα σε ενάμιση χρόνο, είχε αγωνιστεί σε 29 παιχνίδια με την ασπρόμαυρη φανέλα: 24 για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και 1 στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου Ουέφα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν και αμυντικός, είχε προλάβει να σκοράρει τρία τέρματα, ενώ, ήταν μέλος των εθνικών ομάδων Νέων, Ελπίδων και Ενόπλων. Με την τελευταία, μάλιστα, το 1997 κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τεχεράνη. Είχε συμμετοχή στον τότε νικηφόρο τελικό κόντρα στην Ιταλία, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 83ο λεπτό στη θέση του Γιώργου Καραγκούνη. 

Στη μνήμη του Παναγιώτη κατασκευάστηκε στο γήπεδο της Τούμπας προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο της φυσούνας των αποδυτηρίων, μπροστά από τη Θύρα 1. Κάθε χρόνο στις 9 Φλεβάρη κατατίθενται στο σημείο στεφάνια και από το 2009 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοργανώνει προς τιμήν του «χαμογελαστού παιδιού» το ετήσιο Τουρνουά Ακαδημιών «Παναγιώτης Κατσούρης».

Η προτομή του Παναγιώτη Κατσούρη στη Θύρα 1 του γηπέδου της Τούμπας / Αρχείο INTIME

Η φανέλα με τον αριθμό 17, αυτή που φορούσε ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής τη σεζόν 1997-98, αποσύρθηκε και κανένας παίκτης του συλλόγου δεν έχει αγωνιστεί έκτοτε με αυτό το νούμερο. 

Το τελευταίο χειροκρότημα στον Παναγιώτη:

Ο ΠΑΟΚ έχασε έναν ταλαντούχο αθλητή, η εθνική ομάδα τον βασικό της αριστερό οπισθοφύλακα για αρκετά χρόνια και η οικογένειά του έναν υπέροχο άνθρωπο. Σήμερα, στο 48ο έτος της ηλικίας του, ο Κατσούρης θα τους είχε κάνει όλους πολύ υπερήφανους. 

Παναγιώτη, που σίγουρα μας βλέπεις από εκεί ψηλά, δεν θα σε ξεχάσουμε ΠΟΤΕ.

Όπως ενημερώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Το Σάββατο (10.02) στις 11:15 η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη, στο σημείο που έχασε τη ζωή του.»

«26 χρόνια μακριά μας, για πάντα δίπλα μας…Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής…»



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό