26.3 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Το πρακτορείο WAFA (και όχι ο Αμπάς) κάνει αναφορά σε «Διοίκηση Νότιας Κύπρου» και μετά… διορθώνει

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά δημοσιογράφου του παλαιστινιακού πρακτορείου WAFA σε «Ελληνική Διοίκηση Νότιας Κύπρου», στο αγγλόφωνο site του, σε άρθρο στο οποίο παρουσίαζε το «ευχαριστώ» του Μαχμούντ Αμπάς στις τρεις χώρες – Ιρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία – που προχωρούν σε επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Το WAFA συνόδευε την ανακοίνωση του Μαχμούντ Αμπάς με μία δική του σημείωση στο τέλος, στην οποία τόνιζε ότι ήδη 8 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης.

Η αρχική μορφή του κειμένου, που πυροδότησε σάλο σε ελληνικά και κυπριακά social media, είχε ως εξής.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι οχτώ χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης και αυτές είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία» φαίνεται να έγραφε το πρακτορείο ακριβώς κάτω από την ανακοίνωση του Αμπάς.

Να διευκρινιστεί ότι η αναφορά αυτή δεν είχε περιληφθεί στην ανακοίνωση του Μαχμούντ Αμπάς – δεν ήταν δηλαδή ποτέ επίσημη δήλωση της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως παρουσιάστηκε από κάποια μέσα. Ήταν σημείωση – σχόλιο του δημοσιογράφου που υπογράφει με τα αρχικά K.T. και μεταδίδει στο πρακτορείο την είδηση.

Αυτή την ώρα το πρακτορείο έχει διορθώσει το Greek Administration of Southern Cyprus σε Cyprus.

Μπορεί κανείς να δει το σχετικό τηλεγράφημα εδώ.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό