21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Πέτρα του σκανδάλου» ένα βίντεο

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύσκολη εβδομάδα για το Tik Tok  και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη, με τις ιταλικές αρχές να επιβάλλουν τώρα πρόστιμο «μαμούθ» στον κολοσσό, με αφορμή ένα επικίνδυνο challenge που έγινε viral.

Η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στον κινεζικό κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή όπως αναφέρει η απόφαση, «δεν κατάφερε να ελέγξει τη διάδοση περιεχομένου που απειλούσε την ασφάλεια ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ατόμων».

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που πήρε στην Ιταλία το challenge με την «γαλλική ουλή» (french scar), μια πρόκληση που είναι δημοφιλής στους χρήστες και η οποία περιλαμβάνει το τσίμπημα των μάγουλων για να αφήσουν ένα μώλωπα που διαρκεί στο ζυγωματικό.

Η αρμόδια υπηρεσία, AGCM, ανακοίνωσε ότι το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική ByteDance, δεν είχε λάβει υπόψη της τα ευαίσθητα σημεία των εφήβων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, όπως η τάση για αντιγραφή ομαδικών συμπεριφορών.

«Δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να αποφύγει τη διάδοση επιβλαβούς περιεχομένου με αποτέλεσμα αυτό να επαναπροτείνεται συστηματικά στους χρήστες από τον αλγόριθμο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τη διαφωνία του σχετικά με την απόφαση της ιταλικής αρχής ανταγωνισμού εξέφρασε εκπρόσωπος του Tik Tok, ο οποίος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι εδώ και καιρό έχει περιοριστεί κατά πολύ η ορατότητα αυτού του περιεχομένου σε άτομα κάτω των 18 ετών.

«Διαφωνούμε με αυτήν την απόφαση. Η πλατφόρμα έχει περιορίσει εδώ και πολύ καιρό την ορατότητα των γαλλικών βίντεο Scar για παιδιά  κάτω των 18 ετών».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό