20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πάμπλο Γκαρσία: Απέναντι στα «παιδιά» του στον ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τους ψαγμένους, ασφαλώς και είναι το γεγονός του (προσεχούς) διημέρου: η επανεμφάνιση του Πάμπλο Γκαρσία στην Τούμπα θα έχει τη σημασία της. Ο ηλικίας 46 ετών τεχνικός από την Ουρουγουάη, ο άνθρωπος που υπηρέτησε από προπονητικά πόστα τον ΠΑΟΚ, καταφθάνει με τον Πανσερραϊκό και ίσως έχει στο μυαλό το πώς θα κάνει ζημιά στην άλλοτε ομάδα του.

Πώς, δηλαδή, μπορεί να βάλει φρένο στον …Λουτσέσκου! Τον άνθρωπο που τον διαδέχθηκε στον πάγκο του Δικεφάλου.

Το όλο στόρι έχει το ενδιαφέρον του. Ο Πάμπλο Γκαρσία ήρθε στα 31 του στην Τούμπα (το 2008) και για μια εξαετία ήταν ο …επαναστάτης στη συνείδηση των φίλων της ομάδας. Εβλεπαν στον χορτάρι έναν ασυμβίβαστο ποδοσφαιριστή, έτοιμο να τσακωθεί με τους πάντες και να …πάρει φωτιά με το παραμικρό. Τα καλά χρόνια ήταν πίσω για τον Γκαρσία, αλλά η προσωπικότητά του φάνηκε χρήσιμη στον ΠΑΟΚ και για ένα κοινό που μάλλον ζητούσε ένα στήριγμα. Και όταν αποχώρησε από τους αγωνιστικούς χώρους; Στη Θεσσαλονίκη δεν θέλησαν να βγει (οριστικό) διαζύγιο, ούτε να χαλάσουν τις σχέσεις τους με τον Πάμπλο Γκαρσία. Ετσ, του έδωσαν τα ηνία των μικρών της ομάδας, χωρίς ούτε οι ίδιοι να αναμένουν την πορεία των πραγμάτων.

Ο Γκαρσία είχε …χρυσές εμπνεύσεις κατά τη θητεία του στην Κ-17 και γιόρτασε την κορυφή.

Όταν δε πήρε προαγωγή, σε τέσσερις σεζόν με την Κ-19 πήρε τρεις τίτλους! Ποιους καθοδηγούσε; Ποιοι ήταν οι πιτσιρικάδες που επί των ημερών του μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά; Ο Κουλιεράκης. Ο Τσιγγάρας. Ο Λύρατζης. Ο Μιχαηλίδης. Και κυρίως ο Κωνσταντέλιας, αν προτιμάτε το «πουλέν» του Γκαρσία στην Τούμπα. Όταν μάλιστα ο εκρηκτικός προπονητής ανέλαβε στα μέσα της σεζόν ’20-’21 τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν δίστασε να ρίξει στα βαθιά αρκετούς. Του …χρωστάνε, για να ειπωθεί πολύ απλά. Ο δε Κωνσταντέλιας, ένα απομεσήμερο του Ιανουαρίου του ’21 έκανε το ντεμπούτου με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ. Εκείνη δε η αγωνιστική σεζόν, ολοκληρώθηκε με χαμόγελα για τους Ασπρόμαυρους, καθόσον κατέκτησαν το Κύπελλο στον τελικό του ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακού. Με τους θαυμαστές του Πάμπλο Γκαρσία να θυμούνται και να λένε με νόημα ότι «έκτοτε ο ΠΑΟΚ δεν πήρε κάποιο τρόπαιο»…

Λίγες ημέρες αργότερα, μια ψυχρολουσία ήρθε για τον προπονητή. Θα ήθελε να συνεχίσει. Αλλά τα σχέδια των επικεφαλής ήταν διαφορετικά και επέλεξαν την επιστροφή του Λουτσέσκου στην ομάδα, αφήνοντας τον Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β’. Αναμφίβολα, υποβιβασμός για τον προπονητή που και πάλι ανέλαβε τις ευθύνες, έχοντας κατά νου την επόμενη προαγωγή. Εις μάτην…Αυτή δεν ήρθε.

Και το καλοκαίρι, βρέθηκε στις Σέρρες με στόχο να ξανακάνει αξιόπιστο αγωνιστικά τον Πανσερραϊκό. Το βράδυ του Σαββάτου στην Τούμπα ο Πάμπλο Γκαρσία θα έχει αποστολή να παρουσιάσει ξανά ένα αξιόμαχο σύνολο. Ο Πανσερραϊκός έχει 10 βαθμούς λιγότερους από τον ΠΑΟΚ (23-13). Την ημέρα του αγώνα, στο πολυτελές ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή των Λιονταριών στη Θεσσαλονίκη, φίλοι του ΠΑΟΚ θα επισκεφθούν τον Ουρουγουανό.

Και ο ίδιος; Θα είναι ανάμεσα σε δύο ομάδες; Ποιος ξέρει…Όταν όμως δει στον αγωνιστικό χώρο τα ταλέντα που ξεπετάχθηκαν υπό τις οδηγίες του, τον ελληνικό κορμό του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί, σίγουρα θα συγκινηθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό