17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Μουζέτι κράτησε 4ο στον κόσμο τον Τσιτσιπά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας εντυπωσιακός Λορέντσο Μουζέτι κατάκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του νικώντας στον τελικό του Όπεν του Αμβούργου τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-4), ύστερα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι που διήρκεσε περίπου 3 ώρες και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Ο 20χρονος Ιταλός από την Καράρα ήταν απόλυτα ψύχραιμος, ακόμη κι όταν έχασε μέσα από τα χέρια του το 2ο σετ «πετώντας» το ματς-μπολ που είχε για να φτάσει στο 2-0 και ξαναβάζοντας τον 19χρονο Ίβηρα στο παιχνίδι.

Με όπλο το πρώτο σερβίς, που απέφερε στον Μουζέτι το 80% των πόντων του (!), ο Ιταλός τενίστας θα βρεθεί στο Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης καταγράφοντας άνοδο 31 θέσεων και διατηρώντας τον Στέφανο Τσιτσιπά στην τέταρτη θέση της ATP, αφού αν νικούσε ο Αλκαράθ τότε ο «Στεφ» θα υποχωρούσε πέμπτος.

Ο Μουζέτι προηγήθηκε 1-0 στα σετ και έβαλε τον Αλκαράθ κάτω από μεγάλη πίεση, κάνοντας μπρέικ στον Ισπανό στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Η ευκαιρία για ανατροπή ήρθε για τον Αλκαράθ στο 4-3, όταν είχε τριπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Ιταλός κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 5-3.

Εκεί έχασε 5 ευκαιρίες να κλείσει σετ και αγώνα. Ο Ισπανός μείωσε σε 5-4 και οδήγησε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, το οποίο και κατάκτησε (8-6), αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και τον τίτλο.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό