17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Ο κόσμος αγκαλιάζει τις Ελληνίδες παίκτριες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στη Τζένη Παπαδοπούλου

Για τις θετικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα, τους στόχους της, αλλά και την παρουσία της με τη φανέλα της Εθνική, η Σοφία Κόγγουλη μίλησε στο Flash.gr.

Στα έξι στοιχεία που βοήθησαν προκειμένου η Εθνική Ελλάδας να πάρει μια μεγάλη νίκη με ανατροπή κόντρα στην Ουκρανία αναφέρθηκε η διεθνής.  

«Ομαδικότητα, πειθαρχία, συγκέντρωση, πίστη, μυαλό, καρδιά! Αυτές είναι οι λέξεις που πιστεύω ότι βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή».

Με όραμα και άλλων τέτοιων θετικών αποτελεσμάτων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παλέψει προκειμένου να μην δεχτεί τον υποβιβασμό. «Στόχος είναι να μην υποβιβαστούμε. Να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία στον όμιλο και να κάνουμε κι άλλα τέτοια μεγάλα αποτέλεσμα όπως με την Ουκρανία».

Δωδέκατος παίκτης ο κόσμος της Κρήτης στηρίζοντας τις παίκτριες που για πρώτη φορά αγωνίζονταν απέναντι σε τόσους φιλάθλους. «Ήταν πρώτη φορά που παίξαμε μπροστά σε τόσο κόσμο στην Ελλάδα και ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ και αποτέλεσε τον δωδέκατο παίκτη του γηπέδου. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη του κόσμου».

Υπερηφάνεια και τιμή νιώθει η Σοφία Κόγκουλη αγωνιζόμενη με τη φανέλα της Εθνικής, θέλοντας να προσφέρει πάντα στην ομάδα της. Για τον λόγο αυτό τη στιγμή που αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού εξέφρασε έντονα τη στεναχώρια της. «Ναι δυστυχώς χρειάστηκε να αποχωρήσω αναγκαστικά στο 15ο λεπτό από το γήπεδο λόγω τραυματισμού, αλλά δεν ήτανε ξέσπασμα, ήτανε μια έκφραση πολύ μεγάλης στεναχώριας γιατί για εμένα το να αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα είναι υπερηφάνεια και τιμή και θέλω πάντα να προσφέρω πιο πολλά ακόμη και από αυτά που μπορώ».

Θετική, με μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές βλέπει την πρόοδο του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα, η επί πολλών ετών διεθνής μας αθλήτρια.

«Ναι, έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές όπως η συμμετοχή επιτέλους των μεγάλων ΠΑΕ στο ποδόσφαιρο γυναικών, η προβολή που του δίνεται πλέον, η καλύτερη οργάνωση των ομάδων γυναικών στην Ελλάδα, και ειδικά των Εθνικών ομάδων γυναικών, καθώς και το αγκάλιασμα του κόσμου στις Ελληνίδες ποδοσφαιρίστριες».

Έχοντας πλούσιο βιογραφικό συμμετοχών στα Ιταλικά γήπεδα και ένα άκρως πετυχημένο ξεκίνημα με την φανέλα της Πάρμα, φαίνεται να της ταιριάζει το στυλ παιχνιδιού της Ιταλίας. «Ναι, είναι μια ομάδα που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μου όπως γενικά το ποδόσφαιρο στην Ιταλία». 

Την αγάπη της για την προπονητική εξέφρασε η Σοφία Κόγγουλη, η οποία αποτελεί το αντικείμενο σπουδών της και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής της καριέρας θέλει να το εξασκήσει. «Να συνεχίζω να παίζω όσο μπορώ ακόμη σε υψηλό επίπεδο, και στη συνέχεια να ασχοληθώ με την προπονητική, καθώς είμαι κάτοχος του UEFA C, UEFA B».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό