21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Κασσελάκης γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος

Ειδήσεις Ελλάδα

«Άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει όπως δηλώνει παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα»

«Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτή την άνευ προηγουμένου και απαράδεκτη δήλωσή του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την επιμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών.

«Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και κάποια από αυτά ήταν ταραχώδη και έχουν γίνει πολλές εκλογές σε δύσκολους καιρούς όπως την δεκαετία του 80 αλλά και του 90. Εκλογές και δημοψηφίσματα το ένα μετά το άλλο σε χρόνια μνημονίων και έντασης. Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών», είπε o κ. Μαρινάκης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:

«Ο κ. Κασσελάκης περνάει σε άλλη πίστα και από την γελοιοποίηση γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος. Το να σταθούμε απέναντι σε αυτή τη λογική είναι καθήκον των δημοκρατικών πολιτών και δεν εκφράζουν ούτε τα στελέχη του ίδιου του κόμματος του. Τις είχαν ψελλίσει κάποιοι πριν τις εκλογές του 2023. Στην διαδικασία συμμετέχουν δικηγόροι και δικαστές που έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν το λειτούργημα. Άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει όπως δηλώνει παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα. Θέλει να μας επιστρέψει σε μια πολύ επικίνδυνη συζήτηση που δεν γινόταν ούτε εκείνα τα χρόνια».

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης

Την αναβολή της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε σήμερα στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εν αναμονή της εκκίνησης της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να καταθέσει αργότερα σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να γίνει με το πέρας της συζήτησης στη Βουλή.

«Όλοι θέλουμε να δοθούν απαντήσεις και να χυθεί άπλετο φως από τη Δικαιοσύνη. Το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Το Βήμα της Κυριακής’ επιχείρησε με παραπλανητικό τρόπο να θέσει εν αμφιβόλω το πώς μεταφέρθηκε η επιχειρηματολογία περί ανθρωπίνου λάθους. Ουδείς αμφισβητεί πως η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα πλήρη στοιχεία και πως αυτή προς το παρόν τουλάχιστον κατέληξε στη συνδρομή του ανθρώπινου λάθους, ασφαλώς και εξετάζονται και άλλες πτυχές της τραγωδίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε δε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ότι υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, καθώς όπως είπε, από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδόσει ότι ο σταθμάρχης είχε ομολογήσει τα λάθη του. «Ακολούθως έρχεται ο πρόθυμος κ. Ανδρουλάκης για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, όταν μιλάμε για συγκεκριμένη εφημερίδα δεν μιλούμε αορίστως, εμείς δεν επιτιθέμεθα σε πρόσωπα, παραθέτουμε γεγονότα και μιλάμε για ταύτιση συμφερόντων. Βγαίνει ένα δημοσίευμα που αποδομείται σημείο προς σημείο και μετά ένας πολιτικός αρχηγός σπεύδει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Ενώστε τις τελείες και θα καταλάβετε», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης επέμεινε πως τα επιχειρήματα είναι συντριπτικά και τόνισε ότι θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. «Ας είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσο εύκολα διακινούνται ψέματα. Ας αφήσουμε τους Δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους, δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε ο κ. Μαρινάκης.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό