18.1 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ο ανταγωνιστής του Starlink έρχεται το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Project Kuiper της Amazon αφορά στην εκτόξευση δορυφόρων χαμηλής τροχιάς που θα προσφέρουν ευρυζωνική σύνδεση στο Internet. Η εκτόξευση των δύο πρώτων δορυφόρων αναμένεται να γίνει μέχρι και το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Αρχικά, η Amazon θα εκτοξεύσει δύο πρωτότυπους δορυφόρους, οι οποίοι και θα αποτελέσουν τον προπομπό των προσπαθειών παροχής υπηρεσιών δορυφορικού, ευρυζωνικού Internet, κατά τα πρότυπα της Starlink της SpaceX. Οι δορυφόροι της Amazon θα τοποθετηθούν σε χαμηλή γεωστατική τροχιά, με σκοπό την σταθερή και απρόσκοπτη σύνδεση στο Internet ακόμα και σε περιοχές που δεν έχουν την ευκολία της επίγειας σύνδεσης.

Είναι προφανές ότι στον αγώνα αυτό το προβάδισμα το έχει η SpaceX με το σύστημα Starlink, αφού μέχρι να εκτοξεύσει η Amazon τους δορυφόρους KuiperSat-1 και KuiperSat-2, η Starlink θα έχει πάρει έγκριση για την εκτόξευση περίπου 3.236 δορυφόρων. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η Amazon θα σταματήσει τα σχέδιά της, για τα οποία δηλώνει ότι θα προχωρήσουν κανονικά μετά από την εκτόξευση των δύο πρώτων δορυφόρων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό