29 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

O Νόρις πιστεύει στη διεκδίκηση του τίτλου της F1 το 2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την πρώτη του νίκη στη Formula 1, στο GP του Μαϊάμι το περασμένο τριήμερο, ο Λάντο Νόρις πιστεύει ότι η McLaren έχει τη δυναμική για να διεκδικήσει περισσότερες νίκες φέτος, και έπειτα το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2025.

Ο Λάντο Νόρις πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη F1 στην 111η εκκίνησή του, αξιοποιώντας στο έπακρο τη μεγάλη αναβάθμιση που παρουσίασε η McLaren για το μονοθέσιο MCL38 στον αγώνα της Φλόριντα, καθώς και τον ευνοϊκό χρονισμό της εισόδου του οχήματος ασφαλείας στην πίστα σε σχέση με το πιτ-στοπ του.

Ο Νόρις ήταν σε θέση μετά το πιτ-στοπ να απομακρυνθεί από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν και να κερδίσει τον Ολλανδό με την μέχρι πρότινος κυρίαρχη RB20. Αυτό οφειλόταν τόσο στην εντυπωσιακή πρόοδο της McLaren στη διαχείριση των ελαστικών, όσο και στο γεγονός ότι η RB20 δεν ήταν στα καλύτερά της στον ίδιο αυτόν τομέα στο Μαϊάμι.

Παρόλα αυτά, ο Νόρις είναι αισιόδοξος ότι θα είναι σε θέση να κερδίσει περισσότερα GP φέτος, αλλά και ότι του χρόνου η McLaren θα έχει σημειώσει τέτοια εξέλιξη που να του επιτρέψει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν, ή ίσως και στους οδηγούς της Ferrari. Αυτή η δήλωση βασίζεται και στη σιγουριά του διευθυντή της ομάδας, Αντρέα Στέλλα, ότι η McLaren θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί στα ίσα τη Red Bull σε 12 μήνες.

“To λέω αυτό μένοντας απόλυτα προσγειωμένος”, είπε ο Νόρις στο κανάλι Sky Sports, επιστρέφοντας στο εργοστάσιο του Ουόκινγκ με το τρόπαιο του Μαϊάμι. “Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε δύο σπουδαίους οδηγούς, όπως λέει συνήθως ο Ζακ [Μπράουν, διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing], έχω μια εκπληκτική ομάδα πίσω μου και είμαστε πιο κοντά από ποτέ.

Όπως είπα στην αρχή της φετινής χρονιάς, μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες. Θέλω να το πιστεύω, και νιώθω και τη σιγουριά να πω ότι του χρόνου μπορούμε να πάμε και για περισσότερα, να πάμε για το επόμενο βήμα. Όμως έχουμε πολλή ακόμη δουλειά να κάνουμε και δουλεύουμε σκληρά για να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε”, συμπλήρωσε ο Άγγλος οδηγός.

Ο Λάντο Νόρις στο κόκπιτ της McLaren MCL38
MCLAREN MEDIA CENTRE

Σε ερώτηση αν η επιτυχία του Μαϊάμι θα δυναμώσει και τον ίδιο και την ομάδα, απάντησε: “Είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Πίστευα από το ξεκίνημα της χρονιάς ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε αγώνες, και το πετύχαμε. Κερδίσαμε την πρώτη μας νίκη. Οπότε έχουμε πίστη.

Έχω την αισιοδοξία ότι μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα και το αποδείξαμε. Είμαι σίγουρος ότι κάτι άλλαξε εσωτερικά, διότι είμαι πια στους νικητές αγώνων. Αλλά, την ίδια στιγμή, αυτό δεν αλλάζει τον τρόπο που προσεγγίζω τα πράγματα. Είμαι ακόμα ο ίδιος τύπος. Θέλω ακόμα να κερδίσω περισσότερα. [Η νίκη] σε κάνει πιο διψασμένο για περισσότερες και τις θέλω τώρα πιο πολύ από ποτέ.

Μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες φέτος, ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τη Red Bull. Πιστεύω ότι μας περιμένει μια συναρπαστική σεζόν ανάμεσα σε εμάς, στη Red Bull, στη Ferrari. Έχουμε δουλειά ακόμα, δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε.

Μένουμε προσγειωμένοι, ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε. Αμέσως μόλις όλοι μας γιορτάσουμε με ένα ποτό αυτό το πρωί, θα τους πω να γυρίσουν στη δουλειά για να μπορούμε να μαχόμαστε ακόμα πιο πολύ”, κατέληξε ο Λάντο Νόρις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό