15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός: Το μοναδικό εντός με οπαδούς μέσα στο 2023 – Επιστροφή κόσμου σε ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολυμπιακός: Μόλις ένα παιχνίδι θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» ενώπιον των οπαδών τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» μέχρι το τέλος του 2023.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11) η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικής απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για τα όσα είχαν γίνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», με την κροτίδα στον Χουάνκαρ.

Αυτό σημαίνει πως οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν με μηδενισμό στο εν λόγω ντέρμπι, μια και κατοχυρώθηκε 3-0 στους «πράσινους», ενώ ακόμα καλούνται να παίξουν δύο εντός έδρας ματς στις εγχώριες διοργανώσεις χωρίς κόσμο, τους αφαιρείται ένας βαθμός από το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά και θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 38.000 ευρώ ως πρόστιμο.

Άμεσα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκαθάρισαν πως θα κινηθούν νομικά και απέναντι στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, προσφεύγοντας στο CAS, καθώς θεωρούν άδικη την τιμωρία τους για το ντέρμπι, κάτι που τόνισε και ο Κώστας Καραπαπάς στα social media.

«Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Η αλλοίωση του πρωταθλήματος είναι πλέον γεγονός. Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στο CAS και θα στραφεί νομικά κατά όλων όσων συντέλεσαν σε αυτό. Ο κόσμος μας, η ομάδα, οι προπονητές, η διοίκηση, είμαστε μια γροθιά! Και θα κατακτήσουμε τους στόχους μας, ό,τι κι αν συμβεί. Ταυτόχρονα δεν θα ξεχάσουμε τους άφωνους πολιτικούς της περιφέρειάς μας και όλης της χώρας, την απούσα από όσα τραγικά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο κυβέρνηση και τον όμιλο Μετροπόλιταν-Υγεία που έπαιξε σε εκατομμύρια φιλάθλους της ομάδας μας ένα βρώμικο παιχνίδι. Από εδώ και στο εξής θα γευτείτε τους καρπούς όσων σπείρατε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δώσουν τα δύο επόμενα ματς των εγχώριων διοργανώσεων χωρίς κόσμο. Αμφότερα είναι για τη Super League και συγκεκριμένα κόντρα στον Παναιτωλικό στα τέλη του Νοεμβρίου και την ΑΕΚ, στις αρχές του Ιανουαρίου στη νέα χρονιά. Αντίθετα, αν τηρηθεί το αρχικό πρόγραμμα, το πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την παρουσία οπαδών θα γίνει σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το τριήμερο 9-11 Ιανουαρίου 2024, ήτοι στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο, το μεγάλο διάστημα απουσίας των οπαδών από το «Γ. Καραϊσκάκης», έχει να κάνει με το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά του το «συγκρότημα» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με πολλά συνεχόμενα εκτός έδρας ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Βέβαια, σ’ όλο αυτό το διάστημα, οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι θα έχουν μία και μοναδική ευκαιρία να «κλείσουν» θέση στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, στις 14 Δεκεμβρίου στον αγώνα απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Συνοπτικά, τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού μέχρι τη λήξη της τιμωρίας:

Ημερομηνία

Αγώνας

Παρουσία οπαδών

12/11

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός

Εκτός έδρας

25/11

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός

Κεκλεισμένων των θυρών

30/11

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός

Εκτός έδρας

3/12

Βόλος – Ολυμπιακός

Εκτός έδρας

6/12

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Εκτός έδρας – Κύπελλο

10/12

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός

Εκτός έδρας

14/12

Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα

Εντός έδρας με κόσμο

17/12

Ατρόμητος – Ολυμπιακός

Εκτός έδρας

21/12

Λαμία – Ολυμπιακός

Εκτός έδρας

4/1/24

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Κεκλεισμένων των θυρών

7/1/24

Κηφισιά – Ολυμπιακός

Εκτός έδρας

9-11/1/ 24

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Εντός έδρας με κόσμο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό