16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολική κυριαρχία της Γεωργίας, προηγείται με 2-0 απέναντι στο Λουξεμβούργο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γεωργία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Λουξεμβούργο, στην Τιφλίδα για τα ημιτελικά των playoffs του Euro 2024 και προηγείται με 2-0 χάρις σε δύο τέρματα του Μπούντου Ζιβζιβάτζε και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα περιμένει τον νικητή απ’ το παιχνίδι Ελλάδα – Καζακστάν.

Ο Ζιβζιβάτζε έιναι, μέχρις στιγμής, ο άνθρωπος του αγώνα και με δοκάρι, ακυρωθέν γκολ και δύο τέρματα οδηγεί τη Γεωργία προς τον μεγάλο τελικό των playoffs του Euro 2024. Κόρνερ από δεξιά, κακό διώξιμο από το Λουξεμβούργο πάνω στον Ζιβζιβάτζε, που μόνος του στο πρώτο δοκάρι πλασάρει για το 1-0 (41′).

Σέντρα του Σενγκέλια από αριστερά, ο Ζιβζιβάτζε ξανά μόνος του στο αριστερό δοκάρι και από κοντά κάνει το 2-0 (65′) και «κλειδώνει», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την μεγάλη πρόκριση. Το Λουξεμβούργο είχε σκοράρει πριν λίγα λεπτά (59′) με το γκολ να ακυρώνεται για φάουλ στην πλευρά του.

Ο τελικός ανάμεσα στην Γεωργία και τον νικητή του Ελλάδα- Καζακστάν θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα, στις 26 Μαρτίου. Ο όμιλος του Euro, που περιμένει μία απ’ τις δύο ομάδες, περιλαμβάνει το «μεγαθύριο» Πορτογαλία, αλλά και τις Τσεχία με Τουρκία. Θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου, ενώ θα φιλοξενηθεί σε Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη, Λειψία, Κολωνία, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ και Γκέλσενκιρχεν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό