23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι μισές πωλήσεις της είναι υβριδικά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2023, η Ferrari είδε μια σημαντική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς τα υβριδικά μοντέλα της αντιπροσώπευαν το 44% των συνολικών πωλήσεων, σχεδόν δύο φορές επάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εν μέσω μιας χρονιάς-ρεκόρ με τις παραδόσεις να φτάνουν τις 13.663 μονάδες, η ιστορική ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει στην γκάμα της τέσσερα plug-in υβριδικά μοντέλα και έξι οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η άνοδος της δημοτικότητας των υβριδικών αυτοκινήτων της Ferrari οφείλεται κυρίως στη ζήτηση για μοντέλα όπως η 296 και η SF90.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Ferrari αναμένει συνεχή αύξηση της υιοθέτησης υβριδικών αυτοκινήτων, ειδικά με την επερχόμενη υβριδική Purosangue.

Η εταιρεία στοχεύει να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα το τέταρτο τρίμηνο του 2025, ακολουθώντας πιστά το σχέδιό της για το τέλος της δεκαετίας, όπου το 40% των ετήσιων πωλήσεων προβλέπεται να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, το 40% υβριδικά και το υπόλοιπο 20% αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης.

Επιπλέον, τα μονοθέσια F1 της Ferrari πρόκειται να λειτουργούν με 100% βιώσιμα καύσιμα από το 2026, ευθυγραμμιζόμενα με τη στρατηγική της FIA “Net Zero Carbon by 2030”.

Παρά τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, η δέσμευση της εταιρείας στα συνθετικά καύσιμα προσφέρει ελπίδα για τη διατήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης υψηλών προδιαγραφών.

Το πλούσιο προϊοντικό πρόγραμμα της Ferrari περιλαμβάνει το λανσάρισμα τριών νέων μοντέλων το 2024, πιθανώς διαδόχων της LaFerrari και της 812 Superfast, μαζί με ένα μυστηριώδες τρίτο αυτοκίνητο για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό