15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι επιχειρήσεις δεν είναι μοχλός πίεσης για το εμβόλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς αντιδρά η αγορά στα νέα μέτρα

Μουδιασμένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης μετά την ανακοίνωση των νέων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα, λέγοντας ότι μειώνονται οι δυνητικοί πελάτες και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας από το άτυπο lockdown.

«Το πρόβλημα, είτε μιλάμε την εστίαση είτε μιλάμε για το λιανικό εμπόριο, είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγεί τους κλάδους σε άτυπο lockdown χωρίς να αναλαμβάνει την στήριξη των κλάδων».

«Είναι τεράστια η ζημία» επισήμανε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Καββαθάς, προσθέτοντας ότι είναι περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων ενώ πλησιάζει και ο Δεκέμβριος, περίοδο κατά την οποία γίνεται ο μεγαλύτερος τζίρος του λιανεμπορίου.

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν από το προσεχές Σάββατο οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης είπε: «Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων δούλευαν ως μεικτοί χώροι και από το Σάββατο θα δουλεύουν ως αμιγείς που σημαίνει ότι οποιοδήποτε ανεμβολίαστος θα πρέπει να επιβαρυνθεί με ένα – δύο rapid test για να μπορέσει να κάνει χρήση ενός χώρου εστίασης ή καφέ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό