16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν οι παραδόσεις του πανέμορφου RML Short Wheelbase

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια κατασκευής και προετοιμασίας μερικών από των καλύτερων αυτοκινήτων δρόμου και αγώνων στον κόσμο με ονόματα άλλων κατασκευαστών, η RML έκανε γνωστό ότι θα παραδώσει το πρώτο Short Wheelbase στον τυχερό ιδιοκτήτη του τις ερχόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, το RML Short Wheelbase είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 30 αυτοκίνητων. Τις επόμενες δύο εβδομάδες το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής θα παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη, μετά από 4 χρόνια προγραμματισμού, σχεδιασμού, εξέλιξης και δοκιμών.

Το πρώτο RML Short Wheelbase προορίζεται τις ΗΠΑ, με τον διευθύνων σύμβουλος της RML, Michael Mallock, να παραβρίσκεται μαζί με το αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια για την Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι (11-20 Αυγούστου), παρέχοντας μια τέλεια ευκαιρία να παρουσιαστεί το πρώτο Short Wheelbase παραγωγής στο φυσικό του περιβάλλον.
Όπως όλα τα άλλα αυτοκίνητα που θα ακολουθήσουν από την RML, το πρώτο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο χέρι σε διάστημα εννέα μηνών και είναι βαμμένο σε κίτρινο χρώμα με τριπλή επίστρωση, που φέρει μπλε λεπτομέρειες. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπλε Alcantara και δερμάτινες επενδύσεις, κίτρινες ραφές για αντίθεση.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο κινείται από έναν 5,5-λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, απόδοσης 486 ίππων, που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

Να θυμίσω ότι η RML έχει έδρα της στην Αγγλία, με το project του Short Wheelbase να είναι πρακτικά ένα restomod της Ferrari 250 GT SWB, το οποίο όμως βασίζεται στην Ferrari 550 Maranello.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό