23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ναυαγοσώστης και στο Καβούρι- Πότε «ανεβαίνουν» στους πύργους- Σε ποια σημεία θα βρίσκονται

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών της Πάτρας.

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις θέσεις τους από την 1η Ιουνίου και θα μείνουν εκεί για τέσσερις μήνες δηλαδή, μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη αφορά την εποπτεία – παρακολούθηση από τους ναυαγοσωστικούς πύργους και την περιπολία.

Η απόσταση κάλυψης ορίζεται στα 300 μέτρα από κάθε πλευρά των βάθρων.

Επιπρόσθετα, κάθε ναυαγοσώστης πρέπει να είναι εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα ναυαγοσωστικά εφόδια. Η τοποθέτησή τους οφείλει να είναι σε εμφανή και προσβάσιμα σημεία τα οποία οφείλουν με όλο τον απαραίτητο φορητό και ιατρικό εξοπλισμό.

Η προκήρυξη του έργου, μιας και ο Δήμος Πατρέων δεν διαθέτει μόνιμους υπαλλήλους που να ασχολούνται με το αντικείμενο, ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη, με το έργο να αναλαμβάνουν, η σχολή ναυαγοσωστων των αδελφών Γιώργου και Κώστα Μπονέλη Dolphins και η σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης AquaRescue .

Μιλώντας στο thebest.gr o Γιώργος Μπονέλης, ανέφερε: «Αναλάβαμε ως ανάδοχη επιχείρηση την κάλυψη των παραλιών του Δήμου Πατρέων με επαγγελματίες ναυαγοσώστες. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι η προσθήκη ενός ακόμα βάθρου στην Πλαζ, στο σημείο Καβούρι καθώς πέρυσι προέκυψαν θέματα και κρίθηκε αναγκαία  αυτή η προσθήκη. Συνολικά, θα υπάρχουν 11 βάθρα, κατά μήκος της ακτογραμμής της Πάτρας, στις πολυσύχναστες παραλίες».

Που θα βρίσκονται τα βάθρα

2 ναυαγοσωστικά βάθρα στην πλαζ της Αγυιάς, συν ένα στο σημείο Καβούρι

2 ναυαγοσωστικά βάθρα στα Βραχνέικα

1 ναυαγοσωστικό βάθρο στις Δάφνες

1 ναυαγοσωστικό βάθρο στον Καστελλόκαμπο

1 ναυαγοσωστικό βάθρο στο Ακταίο

1 ναυαγοσωστικό βάθρο στο Ρίο

1 ναυαγοσωστικό βάθρο στον Άγιο Βασίλειο

1 ναυαγοσωστικό βάθρο στον Ψαθόπυργο.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη βάσει του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, γίνεται με το εξής ωράριο: Από τις 10:00 το πρωί έως και τις 6:00 το απόγευμα, ενώ πέρσι τα Σαββατοκύριακα, μόνο για την Πλαζ, το ωράριο κάλυψης ήταν από τις 8:00 το πρωί, μέχρι τις 8:00 το βράδυ, έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό