16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ναρκωτικά, πορνεία, λεφτά – Συγγενείς θυμάτων αποκαλύπτουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το κύκλωμα μαστροπείας, που εκμεταλλευόταν ανήλικα κορίτσια και τα εξωθούσε στην πορνεία και τα ναρκωτικά, τάζοντάς τους χρήματα και πολυτελή ζωή.

Συγγενείς θυμάτων περιγράφουν στο «Φως στο Τούνελ» πώς τα παιδιά τους μπλέχτηκαν στα δίχτυα των επιτήδειων και οι αποκαλύψεις τους σοκάρουν.

«Έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και από εκεί ξεκίνησε το δράμα. Φεύγανε από την Δομή, μιλούσαν όταν έβγαιναν με παρέες. Η μία κατέληξε να την εκμεταλλεύονται και να την εκδίδουν. Εκεί μέσα υπήρχαν κι άλλα κορίτσια που ήταν έτσι γιατί τα λέγανε μεταξύ τους. Εγώ πήγα στην Εισαγγελία και μου λέγανε δεν πειράζει θα ξαναγυρίσει», καταγγέλλει στην εκπομπή η γιαγιά δύο κοριτσιών, που διέμεναν σε Δομή και είχαν μπλέξει σε κύκλωμα μαστροπείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια, ακριβώς απέναντι από την Δομή υπάρχει αστυνομικό τμήμα και μπορούσαν να δουν τι συνέβαινε.

«Βλέπανε όσους πήγαιναν στα κάγκελα και τις έπαιρναν. Και στην Δομή όμως υπήρχε φύλακας που τις άφηνε να βγαίνουν. Οι υπεύθυνοι μάς είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Γι’ αυτό κάλεσα εσάς και όταν το δημοσιοποιήσατε την άφησαν. Πρέπει δηλαδή να το δημοσιεύσει μια εκπομπή για να γίνει κάτι;», αναρωτιέται.

Στη συνέχεια, κάνει μια έκκληση προς τα παιδιά να προσέχουν. «Να μην το περάσει άλλος γονιός αυτά που περάσαμε εμείς. Και κάτι προς τα νέα παιδιά. Ανοίχτε τα μάτια σας, κοιτάχτε την ζωή που έχετε μπροστά σας», καταλήγει.

«Θα σας πω εγώ ποιοι τους δίνουν τα ναρκωτικά»

Στο «Φως στο Τούνελ» μίλησε και μία μητέρα, που έζησε τον εφιάλτη της κόρης της και έδωσε μεγάλο αγώνα για να την ξεμπλέξει από κύκλωμα που την εξέδιδε.

«Έδωσα μεγάλο αγώνα από τη στιγμή που κατάλαβα ότι είχαν μπλέξει το κορίτσι μου. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και οι άλλοι γονείς που είδαν τα παιδιά τους να παγιδεύονται σε ναρκωτικά, πορνεία… Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως αλλού είναι το βουνό και δεν το αγγίζει κανείς. Το πρόβλημα ξεκινάει από τους αθίγγανους. Από αυτούς παίρνουν ναρκωτικά και τα δίνουν στα παιδιά. Μετά η πορνεία για τα κορίτσια, όπως και οι κλοπές για τα αγόρια είναι μονόδρομος για να βρουν λεφτά. Παντού στη μέση είναι αθίγγανοι», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το πώς κατάλαβε ότι η κόρη της είχε μπλέξει δήλωσε ότι της το είπε η ίδια γιατί έχουν καλή σχέση.

«Τα κορίτσια αυτά που τα μπλέξανε, είναι καλά παιδιά. Όλες είχαν τα όνειρά τους. Έχω μιλήσει μαζί τους και μου είπαν ότι μετά από όλα αυτά σκέφτονται ακόμα και να δώσουν τέλος στη ζωή τους… Τους έκλεψαν τη ζωή τους όλοι αυτοί… Μιλάμε για καλά κορίτσια, θύματα της εφηβικής τους αφέλειας. Απλά όλοι αυτοί που είναι μπλεγμένοι, έψαχναν όμορφα και αφελή θύματα και τα βρήκαν. Τους έταζαν λούσα, ρούχα, ακριβά κινητά, καλή ζωή. Ό,τι δεν μπορούσαν να τους δώσουν οι γονείς τους και τα παρέσυραν», υπογραμμίζει.

«Τη γνώρισα σαν ενήλικη σε σάιτ»

«Δεν έχω καμία εμπλοκή αγαπητέ μου, εγώ απλώς ένας πελάτης είμαι, εμπλοκή σημαίνει συνέργεια. Θέλω να το εμπεδώσετε αυτό που σας λέω. Είχαμε συνευρεθεί, είχαμε επαγγελματική σχέση, όταν εκείνη παρουσιαζόταν, όμως, ως 19χρονη. Και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως 19χρονη. Εάν ψάξετε λίγο στα σάιτ θα δείτε ότι η κοπέλα έχει ενεργές αγγελίες που δηλώνει ότι είναι 19 χρόνων. Δηλαδή αυτό το ότι κάποιος την εκδίδει, δεν ισχύει. Δε βάζει κάποιο άσχετο τηλέφωνο, είναι το προσωπικό της. Γιατί δεν το ψάχνει αυτό το Ανηλίκων;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, συνέχισε: «Αρχικά, ξεχνάμε το ανήλικη. Δεν μιλάμε πως μου συστήθηκε απλά, έδειξε και μία πλαστή ταυτότητα φίλης της. Για τέτοια οργάνωση μιλάμε. Από ένα σάιτ τη γνώρισα εγώ. Εάν θα θεωρούσα κάποιον μαστροπό, θα ήταν η ίδια, πρώτη απ’ όλες. Αυτή μου πρότεινε άλλες. Επειδή υπήρχε μία χρονική διάρκεια στη γνωριμία μας και είχαμε φτάσει και σ’ ένα άλλο επίπεδο συνομιλίας, το έκανε και από την καλή της την καρδιά γιατί οι άλλες ήταν άφραγκες. Εφόσον κάνατε τον κόπο να βρείτε εμένα και το τηλέφωνό μου, καλό θα είναι να ψάξετε να βρείτε και αυτή που το παίζει θύμα… Ακόμα και με το Δίκαιο των ανηλίκων, αν δεν κάνω λάθος, θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, εφόσον εξακολουθούν να κάνουν κάτι παράνομο. Εάν θέλετε να βρείτε τη λύση, σταματήστε να θεωρείτε ότι είναι θύματα κάποιες, δεν είναι καθόλου θύματα, θύτες είναι».

«Έτσι με παρέσυραν από τα 15 μου»

Από την άλλη, ανήλικη που έπεσε θύμα του κυκλώματος που παρασύρει μικρά κορίτσια στον σκοτεινό κόσμο της πορνείας και των ναρκωτικών αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 15 χρονών. Όπως εξομολογήθηκε, για δύο χρόνια ήταν θύμα του κυκλώματος και είχε φτάσει να παίρνει 150-200 ευρώ ανά ραντεβού, ενώ έδειχνε ψεύτικη ταυτότητα στους «πελάτες».

«Είμαι 17 χρόνων, πηγαίνω σχολείο και μένω με την οικογένειά μου», λέει χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για τα όσα ισχυρίζεται «πελάτης» ότι του είχε συστηθεί ως 19 χρονών απαντά ότι λένε ψέματα.

«Τα λένε για να σώσουν τους εαυτούς τους. Δεν είχα χρησιμοποιήσει κάποιο σάιτ γνωριμιών ποτέ. Ίσως κάποια άλλη κοπέλα χρησιμοποιεί τα στοιχεία και τη φωτογραφία μου. Την είχα καταγγείλει την αγγελία στην αστυνομία καιρό τώρα. Ήταν περίπου ενεργή για ένα χρόνο η αγγελία, αλλά τη διέγραψαν πριν από μερικές εβδομάδες. Την δουλειά αυτή την έκανα δύο χρόνια», λέει.

Και προσθέτει: «Με είχαν παρασύρει τα κυκλώματα αλλά τώρα θα βρω μια δουλειά κανονική. Αυτή η Λέλα με έμπλεξε. Μου έλεγε ‘’Κοίτα τους μεγάλους άνδρες που έχουν λεφτά, άσε τα πιτσιρίκια, δεν είναι για σένα’’. Εκείνη έπαιρνε χρήματα και από μένα και από τους ‘’πελάτες’’. Μου είχε γνωρίσει έναν πελάτη και πήγαινα μαζί του από τα 15 μου για περίπου ένα χρόνο. Είχα φτάσει να παίρνω 150-200 ευρώ ανά επαφή. Με πήγαιναν στο… στο Γκάζι. Εκεί πάνε κι άλλα ανήλικα κορίτσια. Έδειχνα ψεύτικη ταυτότητα. Πλέον, δεν έχω όμως καμία ανάμειξη».

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα

«Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει, είναι πολύ λίγοι οι μήνες που χειρίζεται την υπόθεση η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων» υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου 23/3 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Μια έρευνα σταματά και συλλαμβάνονται κάποιοι δράστες, παραδίδεται η δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, ασκείται η δίωξη και προκύπτουν τα εντάλματα σύλληψης, αλλά για εμάς δεν σταματά εδώ η έρευνα. Έχουμε ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής ότι από το καλοκαίρι του 2023 υπάρχουν αυτά τα ανήλικα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα αυτού το κυκλώματος, δεν αποκλείεται όμως στο παρελθόν να υπάρχουν και περισσότερα θύματα, όπως και περισσότεροι δράστες» συμπλήρωσε.

«Στο προηγούμενο κύκλωμα είδαμε και παιδιά μικρότερα των 15 ετών δυστυχώς και υπήρξαν και εκεί γενετήσιες πράξεις με αυτά τα κορίτσια με χρηματική αμοιβή. Η έρευνα θα συνεχιστεί» υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Όλα είναι ψέματα» ισχυρίζεται η 25χρονη

Η 25χρονη μίλησε για πρώτη φορά και αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ήταν αρχηγός του κυκλώματος, ενώ ανέφερε πως τα ανήλικα κορίτσια, έκλειναν μόνες τους τα ραντεβού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» τόνισε ότι «όλα αυτά που σας λένε είναι ψέματα, δεν φταίω πουθενά εγώ». «Το κορίτσια είναι φίλες μου. Εγώ με τις δύο είμαι φίλη, τις υπόλοιπες δεν τις ξέρω. Και εγώ με αυτές είμαι φίλη και έχω μιλήσει με αυτές και μου είπαν ότι δεν έχουν πει τίποτα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ανέφερε πως δεν έχει καμία ανάμειξη με τα ραντεβού που κλείνονταν με πελάτες και ότι τα ανήλικα κορίτσια βρίσκανε μόνες τους άντρες από τα social media.

«Με ποιο τρόπο βρίσκανε πελάτες; Από το Facebook. Αυτά τα κάνανε μόνες τους. Μόνες τους, δεν ήμουν εγώ, εγώ ούτε καν το έχω κάνει αυτό. Είναι 17 χρόνων και οι δύο αλλά είναι φίλες μου. Το έχουνε πει όταν τις καλέσανε στη ΓΑΔΑ, ότι δεν τις έβαλα εγώ και ότι είναι φίλες μου. Τα έχουνε καταθέσει όλα αυτά».

Ωστόσο, αργότερα παραδέχτηκε ότι γνώρισε στις κοπέλες κάποιους άνδρες, αλλά μόνο για 1-2 φορές. «Εμένα μου είπανε επειδή έχω κάτι γνωστούς, μου είπανε «χρειαζόμαστε λεφτά» και με παρακαλάγανε. Αυτές μου είπανε ότι θέλουν να το κάνουνε, το κάνανε και χωρίς λεφτά. Εγώ τους είπα ότι και εγώ χρειάζομαι λεφτά, έχω γνωστούς. Μία φορά έγινε, δύο… Από τότε δεν το έχουν ξανακάνει».

Παράλληλα, η 25χρονη, αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της με τις ουσίες. «Δεν μπλέκομαι εγώ με αυτά, ούτε καπνίζω, ούτε τίποτα. Γιατί με έχουνε βάλει και για ναρκωτικά και για όλα αυτά. Εγώ δεν εμπλέκομαι σε όλα αυτά. Ούτε 1€ δεν έχω, τι 10.000€ λένε;».

Αναφορικά με μία πιθανή γνωριμία της με την Λορέλα, συλληφθείσα για άλλο κύκλωμα μαστροπείας, απάντησε: «Στο «Χαμόγελο» έχω μεγαλώσει, δεν έχω ούτε μαμά, ούτε μπαμπά. Επειδή δεν έχουν κανέναν. Για αυτό το κάνανε, είμαι σίγουρη. Δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο. Μπλέξανε και το αγόρι μου χωρίς λόγο. Τα κορίτσια δεν κάνανε τίποτα. Οι μαμάδες τους μου κάνανε μήνυση. Εγώ δεν ξέρω καν την Λορέλα, δεν την ξέρω καν».

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της 25χρονης, μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι η συλληφθείσα δεν μπορεί να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

«Η ανακρίτρια θα κρίνει αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Με ναρκωτικές ουσίες δεν είχε εμπλοκή. Είχε οικογενειακά προβλήματα και θέλει ψυχολογική στήριξη», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι Αρχές πρέπει να ασχοληθούν και με τους «πελάτες» των ανήλικων κοριτσιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό