23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η εντυπωσιακή συλλογή από κράνη αεροσκαφών – Πώς την απεκτησε

Ειδήσεις Ελλάδα

Συλλογές υπάρχουν πολλές είναι μερικές, όμως, που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, διαθέτει μία εντυπωσιακή συλλογή από κράνη μαχητικών αεροσκαφών. Ως αποχαιρετιστήριο δώρο, όταν αποχωρούσε από τη θέση του υπουργού, ο τότε Α/ΓΕΑ πτέραρχος έ. ά. Μπουρολιάς του έδωσε μια κάσκα πιλότου του F-16 μαζί με την συσκευή οξυγόνου της.

Η πρώην υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί του χάρισε επίσης μία κάσκα πιλότου, αλλά του Rafale, όταν υπέγραψαν μαζί την σχετική σύμβαση απόκτησης 24 Rafale.

Επιπλέον του κ. Παναγιωτόπουλου του χάρισαν και μία στολή αξιωματικού άρματος Λέοπαρντ 2, μία στολή αξιωματικού του Πυροβολικού, διάφορες πλακέτες, ρεπλίκες αεροσκαφών (όπως ενός C-130j και Μιράζ), ξίφη και πολλά άλλα… αναμνηστικά.

Πάλι καλά που ο πρώην υπουργός τα δηλώνει ως αναμνηστικά. Άλλωστε τι να κάνει την κάσκα του πιλότου του F-16 ως μη πιλότος, ούτε κράνος για μηχανή δεν κάνει.

Αφήστε που πέρασαν από το υπουργείο Άμυνας άλλοι υπουργοί (ονόματα δεν λέμε) που πήραν ως… αναμνηστικά κατά τη διάρκεια της θητείας τους πολεμικά όπλα (G-3), ένας μάλιστα όταν πήγε επίσκεψη στην Ρωσία του δώρισαν ένα ολοκαίνουργιο καλάσνικοφ, το οποίο δεν ξέρω εάν το δήλωσε στις ελληνικές αρχές ή εάν πήρε άδεια οπλοκατοχής, αλλά από τότε ουδείς γνωρίζει τι απέγινε αυτό το όπλο.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό