20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπλόκο της Κλαμπ Μπριζ στον προβληματικό ΠΑΟΚ, χρειάζεται τη…φλόγα της Τούμπας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε με την εικόνα του στο Βέλγιο και ηττήθηκε με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Conference League. Ο Ούγκο Βέτλεσεν το νικητήριο γκολ στο 6ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, όλα ανοιχτά, όμως, για τον «Δικέφαλο του Βορρά» όσον αφορά την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα (18/04, 22:00).

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έπιασε πέναλτι του Ιγκόρ Τιάγκο στο 78′ και κράτησε «όρθιο» τον ΠΑΟΚ, η Κλαμπ Μπριζ δεν θα έχει τρεις παίκτες της στον επαναληπτικό, αφού συμπλήρωσαν κάρτες και θα είναι τιμωρημένοι. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να κάνει απέναντι στους Βέλγους, ό,τι έκανε και κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ: μία ανατροπή μπροστά στην «καυτή» Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν αφάνταστα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας της Κλαμπ Μπριζ και το πρέσινγκ του ψηλά στην μπάλα δεν ήταν λειτουργικό. Τα προβλήματα στην άμυνα πολλά και εμφανή από τα πρώτα λεπτά, με τον Ούγκο Βέτλεσεν να ανοίγει το σκορ στο 6′, όντας αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής μετά από «ολιγωρία» στην άμυνα.

Οι φάσεις ελάχιστες στο πρώτο 45λεπτο από εκεί κι έπειτα, με τους Βέλγους να βρίσκονται πιο κοντά σε δεύτερο γκολ, απ’ ό,τι οι Θεσσαλονικείς σε γκολ ισοφάρισης. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, αλλά οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν από το 54′ και μετά και έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ.

Ο Κοτάρσκι κράτησε «όρθιο» τον ΠΑΟΚ

Στο 58ο λεπτό ο Κοτάρσκι απομάκρυνε το πλασέ του Φέραν Γιούτλια από πλεονεκτική θέση, ενώ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μίχαλ Σκόρας πέρασε άουτ δύο λεπτά αργότερα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άγγιξε το 1-1 στο 72′, αλλά η σέντρα-σουτ του Ζίβκοβιτς δεν βρήκε τον Οζντόεφ μέσα στην περιοχή και κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 78ο λεπτό η Κλαμπ Μπριζ κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας νίκησε τον Ίγκορ Τιάγκο από τα «11» βήματα και κράτησε «ολοζώντανο» τον ΠΑΟΚ ενόψει της ρεβάνς. Στον επαναληπτικό θα απουσιάσει ο Βραζιλιάνος επιθετικός, όπως και οι Μαξίμ Ντε Κάιπερ και Μπράντον Μέχελε που συμπλήρωσαν κάρτες.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Κλαμπ Μπριζ (Ν. Χάγιεν): Γιάκερς, Ντε Κάιπερ, Μέχελε, Σπίλιρς, Σκόρας, Βανάκεν, Βέτλεσεν, Ονιεντίκα, Σάμπε, Γιούτλια, Ίγκορ Τιάγκο.ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό