18.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μπατακλάν: Οκτώ χρόνια από τη σφαγή στο Παρίσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου ολόκληρος ο πλανήτης θα πάγωνε από την είδηση της σφαγής στο θέατρο Μπατακλάν στο 11ο διαμέρισμα στο Παρίσι.

Μέσα στον κατάμεστο από 1.500 άτομα συναυλιακό χώρο έπαιζαν οι Eagles of Death Metal. Οι πρώτες σφαίρες ακούστηκαν σαν εφέ της συναυλίας ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα οι πάντες θα καταλάβαιναν πως μια ομάδα μαυροντυμένων τρομοκρατών είχαν εισβάλει και πυροβολούσαν κατά του κόσμου φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Οι τρομοκράτες είχαν σπείρει τον πανικό. Νεκροί, τραυματίες και ζωντανοί θεατές βρίσκονταν πεσμένοι στο πάτωμα. Οι μαυροντυμένοι άνδρες, όπλιζαν ξανά και ξανά πυροβολώντας τα ανυπεράσπιστα θύματά τους.

Η γαλλική αστυνομία που είχε αντιμετωπίσει νωρίτερα επίθεση έξω από το Stade de France μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έστειλε τις ειδικές της δυνάμεις στο θέατρο. Κάποιοι από τους θεατές προσπαθούν σαν βγουν με κάθε τρόπο από φεγγίτες, παράθυρα και όποιο άλλο σημείο είχαν αφήσει αφύλαχτο οι τρομοκράτες.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τρομοκράτες. Πέρασαν 45 δραματικά λεπτά μέχρι οι αστυνομικοί να εντοπίσουν και να σκοτώσους τους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δολοφονική επίθεση των τρομοκρατών, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν ή ζουν ακόμα με τα ψυχικά τραύματα που τους άφησε αυτή η τρομακτική νύχτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό