20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μετονομάζεται το θρυλικό γήπεδο της Ρίβερ Πλέιτ «Μονουμεντάλ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το όνομα μιας αθλητικής εγκατάστασης είναι συχνά τόσο εμβληματικό όσο και το ίδιο το γήπεδο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι πράξεις δικαιωμάτων ονομασίας, με τις οποίες οι σύλλογοι πωλούν σε χορηγούς τη δυνατότητα να δώσουν το όνομά τους στο γήπεδο, σχεδόν ποτέ δεν τυγχάνουν της έγκρισης της πλειοψηφίας των οπαδών.

Φυσικά, όταν πρόκειται για ένα νέο γήπεδο είναι πιο εύκολη η μετονομασία, αφού η μεταβίβαση των δικαιωμάτων γίνεται συνήθως κατά την κατασκευή ή το πολύ λίγο μετά τα εγκαίνια.

Για παράδειγμα, είναι πιο δύσκολο να πείσεις τους οπαδούς της Μπορούσια Ντόρτμουντ να αποκαλούν «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» το χώρο που πάντα ήξεραν ως «Βεστφάλενστάντιον». Εν ολίγοις, το θέμα είναι αρκετά φλέγον, ειδικά σε ό,τι αφορά θρυλικά γήπεδα.

Ένα τέτοιο είναι «Αντόνιο Βεσπούκιο Λίμπερτι» στο Μπουένος Άιρες, που όλοι γνωρίζουν ως «Μονουμεντάλ». Αυτό είναι το σπίτι της Ρίβερ Πλέιτ, ενός από τους δύο πιο σημαντικούς «ναούς» του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, μαζί με το «Μπομπονέρα» της Μπόκα Τζούνιορς, που με τη σειρά του ονομάζεται «Εστάδιο Αλμπέρτο Χοσέ Αρμάντο.

Το να μιλά κάποιος για τοι «Μονουμεντάλ» σημαίνει να θυμάται όλες τις αξίες των «Μιλιονάριος» και όλους τους πρωταθλητές που σε όλη την ιστορία του συλλόγου φόρεσαν τη λευκή φανέλα με την κόκκινη ρίγα.

Ως εκ τούτου, φαίνεται περίπλοκη μια υπόθεση ότι το γήπεδο θα μπορούσε να αλλάξει το όνομά της. Ωστόσο, όπως εξηγεί η Mundo Deportivo, η Ρίβερ Πλέιτ βρήκε τον τέλειο χορηγό, που θα επιτρέψει να διατηρήσει σχεδόν ανέπαφη την τρέχουσα ονομαστική κατάσταση, προσθέτοντας επίσης κάτι που χαρακτηρίζει τον σύλλογο.

Ο νέος χορηγός είναι στην πραγματικότητα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ MAS, που θα επιτρέψει στο «Μονουμεντάλ» να γίνει «Más Monumental». Δηλαδή, σε μετάφραση από τα ισπανικά, πιο «μνημειώδες» από ό,τι είναι ήδη.

Επίσης, με αυτή την προσθήκη γίνεται μια εμφανής αναφορά στην παράδοση του συλλόγου, που αυτοαποκαλείται «El Más Grande», δηλαδή η πιο μεγάλη ομάδα στην Αργεντινή.

Ο πρόεδρος, Σέρτζιο Μπρίτο, εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση η μεταβίβαση των δικαιωμάτων ονομασίας ήταν πρακτικά απαραίτητη:

«Αυτή η ανακοίνωση είναι το κλειδί για να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ένα μικρότερο στάδιο, ώστε τα μέλη να το εκμεταλλευτούν περισσότερο. Και χωρίς αυτή τη συμφωνία, για την οποία είμαστε πολύ χαρούμενοι, δεν θα ήταν δυνατόν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό