24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Βραζιλία κατάκτησε το γυναικείο Κόπα Αμέρικα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική Γυναικών της Βραζιλίας κατάκτησε το Κόπα Αμέρικα νικώντας στον τελικό με 1-0 την Κολομβία, η οποία έπαιξε μπροστά σε περισσότερους από 20.000 φιλάθλους της στην Μπουκαραμάνγκα (βορειοανατολικά της Κολομβίας).

Η Ντεμπίνια με πέναλτι σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 39΄ για τις Βραζιλιάνες, οι οποίες κυριάρχησαν στην ηπειρωτική αυτή  διοργάνωση της Νότιας Αμερικής με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, πετυχαίνοντας 20 γκολ χωρίς να δεχτούν κανένα!

Τα «Καναρίνια» επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τη συντριπτική κυριαρχία τους, κατακτώντας το 8ο Κόπα Αμέρικα σε εννέα διοργανώσεις, καθώς το έχασαν μόνο το 2006, με ήττα στον τελικό από την Αργεντινή.

Η Σουηδή προπονήτρια της Βραζιλίας, Πία Σάντχατζ, πρόσθεσε άλλον έναν τίτλο στη λίστα της, που περιλαμβάνει επίσης δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2008 και το 2012.

Φτάνοντας στον τελικό, η Βραζιλία και η Κολομβία προκρίθηκαν αυτόματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό