21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια ανοδικά αλλά με τζίρο λόγω rebalancing και με πολλές μετοχές στο υψηλό ημέρας

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ: Η τριπλή λήξη δε νομίζουμε πως επηρέασε. Από την άλλη λόγω rebalancing είδαμε αύξηση τζίρου και φυσικά την Πειραιώς να κάνει και πάλι μεγάλο όγκο και να έχει μεταβλητότητα. Θα πούμε πως και οι αναβαθμίσεις μικρότερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών από τον οίκο FTSE Russell έφεραν όγκο σήμερα, που για να είμαστε ειλικρινείς δεν το περιμέναμε. Τελικά ο Γ.Δ. έκλεισε με μικρή άνοδο 0,31 και με μεγάλο τζίρο 360 εκατ. ευρώ περίπου. Πριν τις τελικές δημοπρασίες και άρα το rebalancing ο τζίρος ήταν στα 136 εκατ. ευρώ περίπου. Παρά τις τέσσερις ανοδικές για το Γ.Δ. η εβδομάδα κλείνει με μικρές απώλειες αφού η πτώση κατά 2,51% της Δευτέρας δε μπόρεσε να καλυφθεί. Θέλαμε ακόμη 5 μονάδες. Πολλές οι μετοχές με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.

ΥΨΗΛΟ ΗΜΕΡΑΣ: Έκλεισαν στο υψηλότερο σημείο της ημέρας: ΟΛΠ, Σαράντης, Real Cons, Epsilon Net, Intercontinental International, Cenergy, MIG, ΑΔΜΗΕ, Εβροφάρμα, AS Company, Alpha Bank, Revoil, Τεχνική Ολυμπιακή, CNL, CPI και αρκετές πολύ κοντά στα υψηλά τους.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τέλος με τις αναδιαρθρώσεις, έγινε και το τελευταίο rebalancing και περιμένουμε από βδομάδα να επικρατήσει ηρεμία και να δούμε τη συμπεριφορά της μετοχής. Έβγαλε μεταβλητότητα σήμερα και έκανε όγκο πάνω από 22 εκατ. τεμάχια και τζίρο πάνω από 88 εκατ. ευρώ. Στα 3,93 ευρώ και στο -1,75%.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η φημολογία για deal στην Τέρνα Ενεργειακή κράτησε τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου στο επίκεντρο. Από την άλλη η νέα ανακοίνωση της ΤΕΝΕΡΓ που είναι στο γνωστό στυλ «έχουμε προτάσεις, άμα κάτι γίνει θα σας ενημερώσουμε» έφερε και κάποιες ρευστοποιήσεις στη μετοχή. Η ουσία δεν αλλάζει. Αν γίνει το deal με δημόσια πρόταση θα απελευθερωθεί μεγάλη ρευστότητα στο σύστημα και θα ευνοήσει άλλες μετοχές. Προφανώς και ο ενεργειακός κλάδος θα είναι μεταξύ αυτών που θα πάρουν σημαντικό μέρος της ρευστότητας, αλλά θα ζωηρέψουν και άλλες μετοχές. Για να δούμε… Στο -2,19% η ΤΕΝΕΡΓ, στο -2,32% η ΜΟΗ, στο +2,9% η ΔΕΗ και αμετάβλητα τα ΕΛΠΕ. Η Cenergy η οποία συνδέεται και εξαρτάται από το ενεργειακό στόρι, ενισχύθηκε 3,07%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Εντυπωσιακή για μία ακόμη συνεδρίαση. Τώρα βγάζουν νόημα οι μαζικές αγορές των βασικών μετόχων το προηγούμενο διάστημα. «Φαγώθηκαν» τα χαρτιά του ξένου και βγήκε ένα δυνατό guidance για τα επόμενα χρόνια. Με την άνοδο αυτή μάλλον βάζει πάλι φωτιά στον FTSE 25 και στο ποιες θα είναι οι υποψήφιες για αποχώρηση στην επόμενη αναδιάρθρωση. Κλείσιμο στα 11,20 ευρώ και στο +8,32% και πέρασε και την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σε αποτίμηση.

JUMBO: Οι έχοντες μετοχές θα λάβουν το μέρισμα των 0,57 ευρώ καθαρό. Η μετοχή διαπραγματεύεται την Τρίτη χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Υπενθυμίζεται τη Δευτέρα 18 Μαρτίου το Χ.Α. είναι κλειστό λόγω αργίας.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έδωσε δυνατή απόδοση μέσα σε λίγες συνεδριάσεις και μάλλον δεν έκαναν όλη αυτή την… προετοιμασία για 2 με 2,5 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Η ντροπή του FTSE 25. Έκλεισε σήμερα σε νέο χαμηλό 4 ετών και κάτι. Στην εποχή της πανδημίας γύρισε η μετοχή. Στα 5,38 ευρώ και στο -3,76%.

ΟΛΠ: Εκ των μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα. Φανταστείτε όλο αυτό το διάστημα να μην υπήρχε και το θέμα με τους Χούθι που θα ήταν η μετοχή! Νέα πολυετή υψηλά έγραψε ο τίτλος σήμερα και πλησιάζει το επίπεδο που έχουμε δώσει ως στήλη για δίκαιη τιμή. Εμείς πάντως και εδώ είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την πορεία της. Είναι τεράστια η κίνηση! Στα 28,05 ευρώ και στο +8,93% με όγκο 83 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM: Έβγαλε αντίδραση. Λόγω rebalancing ο όγκος πήγε στα 1,6 εκατ. τεμάχια.

INTRAKAT: Και εδώ μεγάλος ο όγκος και κοντά στα 3 εκατ. τεμάχια, ενώ έγιναν πάλι πακέτα με discount. Δηλαδή έγιναν στα 4,80 ευρώ με την τιμή της μετοχής να είναι στα 5,33 ευρώ στο κλείσιμο και στο -2,74%.

ΑΔΜΗΕ: Έχει μείνει πίσω η μετοχή και σήμερα προσπάθησε να κάνει κάτι καλύτερο κλείνοντας στο υψηλό ημέρας και στα 2,30 ευρώ με άνοδο 2,22%.

REAL CONS: Έχει ένα γράφημα φωτιά! Διπλή τιμή σε πέντε μήνες.

ΜΕΖΖ: Limit down για Cairo, απώλειες 6,43% για Sunrise, 5,77% για Galaxy και 3,20% για Phoenix.

Καλό τριήμερο!

Γιώργος Κατικάς[email protected]

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό